Etiketter

tirsdag 28. februar 2012

Scones

...med sitron og ingefær




Scones er typisk engelsk og da jeg bodde i Bournemouth utviklet jeg en kjærlighet for disse. Vertsmoren min pleide å lage dem før hun gikk på jobb om morgenen slik at vi alltid hadde scones tilgjengelig til en kopp te.

Scones'ene jeg viser dere i dag er smakssatt med krystallisert ingefær og sitron, en ufattelig deilig kombinasjon.

Du trenger:

  • 250g mel
  • 50g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 110g smør
  • 40g krystallisert ingefær
  • 1 sitron, kun zesten
  • 1/2 dl melk
  • 1dl vann
 Ha mel, sukker, bakepulver og smør i en foodprosessor...

...kjør til det ligner fine smule og kjør til det ligner fine smuler.

Tilsett ingefær og sitron og bland raskt.

Bland melk og vann og tilsett litt over halvparten. Deigen skal bare akkurat henge sammen. Tilsett litt mer væske om nødvendig.

Når du lager scones er det viktig at deigen arbeides så lite som mulig slik at den holder seg "kort".

 Ha deigen på en lett melet flate og samle den lett.

 Trykk ut sirkler med en utstikker (ev. pepperkake form).

 Denne oppskriften gir ca 8 scones.

Stekes på 180 grader i 20-25 minutter til de er gyldne.


Scones kan spises som de er til en kopp te eller kaffe, eller du kan dele dem og ha på smør, syltetøy og hvis du kan få tak i det, clotted cream.

Ha en fin tirsdag kveld :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar