I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på makroner. Makroner er noe jeg virkelig elsker og alltid kjøper med meg når jeg er i Frankrike.
Perfekte makroner skal være sprø på utsiden og myke inni og ikke for tykke eller seige. Jeg har laget makroner mange ganger, men resultatet blir sjeldent det samme, dette kan ha flere grunner; ovnen min har ikke termostat så de blir for mye/ lite stekt, av og til bruker jeg mandelmel, men når jeg ikke får tak i det skolder jeg mandler og lager mitt eget, luftfuktighet og temperatur forandrer seg gjennom året og kan også påvirke resultatet.
Men jeg gir meg ikke av den grunn. For det meste blir det nemlig deilige makroner slik som de jeg får kjøpt i Frankrike.
Dette trenger du:
- 85 g mandelmel
- 150g melis
- 3 eggehviter- romtemperert
- 65g sukker
- 1ts vaniljeekstrakt/ ½ vaniljestang
Bland siktet melis og mandelmel i en bolle.
Pisk
eggehviter til de begynner og bli hvite og luftige, tilsett så sukkeret litt
etter litt. Tilsett vanilje. Når marengsen er stiv og blank er den klar.
Ha i halvparten av mandelmel og melis blandingen, vend
dette inn med en slikkepott, tilsett så resten og vend dette inn. Hvis du vil ha i farge eller smak (essenser), has det i nå. Jeg har valgt å ha litt rødfarge i mine.
Når alt er vendt inn presses og spres blandingens lang
bollens innside, før så slikkepotten langs kanten av bollen mens du løfter
røren opp og snur den. Gjenta ca 15 ganger til røren er fast og renner sakte av
slikkepotten.
Sprøyt ut små rundinger på en bakeplate (her kan du
gjerne tegne opp sirklene ved hjelp av en utstikker el. på bakepapiret på
forhånd også snu det når du begynner å sprøyte slik at alle blir like store). La makronene hvile på
kjøkkenbenken en halvtimes tid, de skal være ”tørre” på overflaten slik at
ingenting henger igjen på fingeren når du kjenner forsiktig
etter. Dette er alfa og omega når det kommer til utviklingen av "føttene" på makronene- ingen føtter ingen ekte makron, men det hjelper også til med å unngå sprekker under steking.
Stekes på 190 grader i ca 15 min.
Bringebær makroner
Pistasj makroner
Jeg er utrolig svak for smaken av pistasj, men det er ikke så lett å finne pistasj-essens og bare pistasjnøtter synes jeg smaker for lite, så lykken var stor da jeg kom over Kakeboksen og så utvalget deres i aromaer.
Variasjoner:
Sjokolade; 25 g kakao, 50 g. Mandelmel, 150 g melis.
Som fyll har jeg valgt en form for konditorkrem;
¼ vaniljestang
2 eggeplommer
50 g sukker
15g mel
2dl melk
Følg fremgangsmåten til Pastrycream
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar