Etiketter

tirsdag 7. februar 2012

Pastrycream


Eller konditorkrem, er rett og slett bare vaniljekrem uten vanilje. Dette er en av de mest anvendelige kremene som finnes og kan varieres i det uendelige.
Her kommer grunnoppskriften.

  • 5 eggeplommer
  • 100g sukker
  • 1/2 l melk
  • 60g maizena
  • 35g smør
Ha eggeplommene og sukkeret i en bolle og visp det lett så det blandes, sikt inn mazienaen og bland dette, ha så i litt, ca. 1/2 dl, av melken og bland godt.Resten av melken has i en kjele og kokes opp på moderat varme. Når det når kokepunktet heller du ca. halvparten av melken over i eggeblandingen og visper raskt før du har alt tilbake i kjelen. Nå må du røre, helst med en visp, kontinuerlig til du får en tykk og glatt krem.
Kremen kan se litt klumpete ut når den begynner å tykne, men det er bare å fortsette å vispe så blir den fort glatt.
Ta kjelen av varmen og tilsett smøret, visp til alt smøret er smeltet og godt blandet.Ha kremen over i en bolle og dekk til med plastfilm og avkjøl. Plastfilmen skal ligge helt nede på kremen for å unngå kondens og at det danner seg skorpe.Når kremen er avkjølt kan du enten bruke den som den er eller tilsette smaker og farger.

Om du ønsker vaniljekrem tar du en halv vaniljestang som du skraper ut frøene av og har i melken mens den koker opp (både stang og frø), rett før du heller den varme melken over eggeblandingen fisker du opp vaniljestangen og kaster den.

Du kan tilsette puree fra frukt og bær, smeltet sjokolade, pralin/ nugatti eller andre godsaker.

Konditorkrem kan brukes til å fylle f.eks. boller, wienerbrød, vannbakkels og makroner med. Den kan også blandes med pisket krem for en lettere og luftigere konsistens som i f.eks. napoleonskake eller fyll til diverse bakevarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar