Etiketter

tirsdag 4. desember 2012

Sjokolade-ostekake



Hei.
Nå har vinteren virkelig kommet, her er det beinkaldt nå.
Jeg er egentlig ikke noe glad i kulde, men nå som det er desember så er det litt koselig, det blir jo masse innekos, tente stearinlys og mulighet for å fyre i peisen. Kanskje får vi hvit jul?

Dagens innlegg er en vri på den originale bakte ostekaken, her har jeg byttet ut vanlig kremost med Freia Melkesjokolade Philadelphia. Dette blir en mektig og deilig sjokolade opplevelse, perfekt for slike kalde dager. Som vanlig har jeg laget små versjoner, men om du ønsker å lage en stor kake ganger du bare opp ingrediensene med 4.

Ingrediensene er:


  • 200g Freia Melkesjokolade Philadelphia-kremost
  • 1/2 ss mel
  • 50 g sukker
  • 1 egg
  • 1/2 ts vaniljeessens
  • ca. 1/4 pakke Dots eller Oreo
  • 1 ss smør

Start med å knuse kjeksen

Smelt smøret og bland med kjeksen.

Trykk så blandingen ut i bunnen av en kakeform
(ev. muffinsformer)
 
Ha kremost og sukker i en kjøkkenmaskin og bland det godt


Tilsett egget og vaniljeessens


og ha til sist i melet.


Fordel over kjeksbunnen.


 Stekes på 160 grader i 15-20 minutter for små former ev. 45min - 1 time for en stor kake.





 Så kan du jo smelte litt sjokolade (100g) og ha litt fløte i (0,5dl) og ha det over toppen av kaken.





Også en bit...





Håper det frister :)






22 kommentarer:

  1. Hei!

    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

    SvarSlett
  2. Hvor stor er kakeformen din? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Formen jeg har brukt er på størrelse med en muffinsform og målene oppgitt er nok til 4 stk., altså 4 porsjoner

      Slett
  3. Knuser du kjeksen med kremen i?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg knuser kjeksen med kremen i. Du kan ta den ut om du vil, men det gjør ikke noe særlig forskjell.

      Slett
  4. NAM NAM NAM, denne må jeg prøve :D
    Men når skal den spises? kald eller varm? eller begge deler? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt riktig, kald eller varm eller begge deler :)
      Jeg pleier å la den kjøle ned til romtemperatur, men den er veldig god mens den fremdeles er litt lunken også.

      Slett
    2. Hei! Denne skal jeg nok gå i gang med i kveld ja.. så helt fantastisk god ut! Lurte på om du kunne gi meg en riktig oppskrift til en rund form ca 24 cm? På forhånd tusen takk for hjelpen:-))

      Slett
    3. Hei, gang alt med 4 altså,
      800g kremost
      2 ss mel
      200g sukker
      4 egg
      2 ts vaniljeessens
      1 pakke sjokoladekjeks
      4ss smør

      160 grader i 45 min til 1 time

      Enjoy! :)

      Slett
  5. Ostekaken er bare deilig. bakte ei vanlig ostekaken selv om et par dager siden. Men må prøve oppskriften din til helga, når jeg får tid til litt mer baking. Ha en fin dag da:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Thomas.

      Ostekaker er godt, ja. Håper du får tid til å prøve denne til helgen.
      En fin dag til deg óg :)

      Slett
    2. Hei!
      Denne må prøves ut til damejulebordet!! :)
      Men har du oppskriften til coverbildet ditt? Det så virkelig NAM ut :)

      Slett
    3. Hei Ida.
      Det er klart jeg har oppskriften. Det er bilde av bringebærkokosboller, så om du går til toppen av bloggen og klikker på fanen som heter kokosboller så finner du den der.
      Kos med damejulebord!
      :)

      Slett
  6. Hei !
    Skal hele kjeksen knuses, eller kun selve kjeksen uten fyllet?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Johanne. Gjør som du vil, men jeg har knust kjeksene med fyll her. :)

      Slett
  7. Hvordan får jeg skrevet den ut?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har desverre ikke noen utskriftfunksjon på oppskriftene, det beste vil være å kopiere innlegget og lime inn kun teksten i f.eks. word og deretter skrive det ut derfra. :)

      Slett
  8. Er det mulig å fryse denne kaken? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeh er i utgangspunktet restriktiv med å fryse bakte ostekaker fordi de lett skiller seg da, men de som du får kjøpt hos f.eks. Deli de Luca kommer jo frosne, så du kan jo prøve. Uansett ville jeg kun gjort det om det var et nødstilfelle :)

      Slett
  9. hei, fant tilfeldigvis denne oppsriften og har litt i siste liten fått 8 middagsgjester til imorgen :) så lurte på hvis man kan lage dette i vanlige papp muffinsformer som man får kjøpt ferdig i butikken

    SvarSlett
  10. Hei,
    Det er klart du kan! Bare pass på at kaken er avkjølt nok før du fjerner papiret/ pappen. :)

    SvarSlett