Etiketter

onsdag 1. februar 2012

Cupcake bukett

Nå nærmer det seg Valentines Day, hva med å overraske noen du er glad i med en cupcake bukett?


Fremgangsmåte:

120g mel
140g sukker
1 1/2 ts bakepulver
40g smør
1,2 dl melk
1 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt

Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin utstyrt med k-spade, tilsett smøret som er romtemperert og mykt og kjør det til det ligner sand. Tilsett egg melk og vanilje og kjør det til akkurat har blandet seg- det er lurt å unngå å overarbeide røren, for da mister den noe av luften og "lettheten".

Ha røren over i cupcakeformer og stek på 180 grader i ca 20-25 min, steketiden kan variere avhengig av hvilken størrelse du bruker på formene.
Her har jeg valgt å lage minicupcakes.Så er det tid for glasuren:
250g melis- siktet (vil ikke ha klumper i glasuren)
80g smør- romtemperert og mykt
1-2 ss melk

Ha melis og smør i kjøkkenmaskin med k-spade og kjør til det begynner å blandes, tilsett så litt og litt av melken til du oppnår ønsket konsistens. Glasuren skal være glatt og myk, men hold heller litt igjen på væsken siden denne skal brukes til å sprøyte mønster med.

Del glasuren i tre boller og tilsett tre forskjellige farger, jeg har valgt gul, rød og rosa, men du gjør akkurat som du vil.

Etter at du har sprøytet opp blomstene settes cupcakene kaldt i kjøleskap slik at glasuren setter seg og ikke blir så lett ødelagt. Når du sprøyter opp blomstene må du forsøke å jobbe litt raskt slik at smøret i glasuren ikke smelter for mye og blir for bløt.

Finn en potte du liker, ta et stykke oasis (fås kjøpt i de fleste blomsterbutikker) og skjær den til slik at den sitter godt i potten og at det som stikker over kanten (bør vøre en 5-6 cm) er buet- som undersiden av en skål.
Til å feste cupcakeblomstene bruker jeg tannpirkere- 2 pr cupcake. Jeg starter med den øverste i midten og lager to hull i papiret på undersiden av cupcaken før jeg stikker tannpirkerne ned i oasisen- stikk de ganske langt ned slik at du ikke risikerer at de stikker ut gjennom blomsten på cupcaken når de er festet. Fest så forsiktig cupcaken i de klargjorte hullene på undersiden og sørg for at den sitter godt.

 Så er det bare å gjenta med resten mens du arbeider deg rundt og varierer type blomst. Det er selvfølgelig også mulig å lage en bukett av bare én type blomst også.
Når buketten er ferdig bør den stå kaldt til den skal serveres/ gis bort, slik at blomstene holder seg så pene som mulig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar