Etiketter

fredag 24. februar 2012

Vannbakkels

Hei.
Endelig er det fredag, for min del ukens beste dag. Nå som helgen står for dør må man jo ha litt å kose seg med, så i dag vil jeg dele en oppskrift på vannbakkels.
Vannbakkels er utrolig enkelt å lage og kan varieres i det uendelige, både med søtt og med salt fyll. Dagens versjon er en kremfylt variant.

Du trenger:

 • 100g smør
 • 190g mel
 • 2,5 dl vann
 • 6 egg
 • en klype salt og en klype sukker

Ha smør, vann og salt og sukker i en kjele. Jeg bruker saltet smør og tilsetter derfor ikke noe ekstra salt.
La det småkoke til smøret har smeltet.


Ha så i alt melet på én gang. Her må du røre godt med en tresleiv til alt er blandet og deigen begynner å slippe kantene på kjelen.


Ha deigen over i en kjøkkenmaskin og la den avkjøle noe. Om du ønsker å bruke den gammeldagse metoden så kan du fortsette med å ha deigen i kjelen og la den avkjøle seg litt før du fortsetter med tresleiv som redskap. Jeg gjør ofte dette for å spare litt oppvask :)


Når deigen er litt avkjølt tilsettes ett og ett egg i deigen mens kjøkkenmaskinen går på middels hastighet. Deigen skal nå få en myk konsistens og så vidt begynne å renne av tresleiven/ k-spaden. Det er ikke sikkert du trenger alle 6 eggene, det kommer litt an på hvor store de er. En altfor tynn deig blir fort litt vanskelig å jobbe med.


Når deigen er klar har du den over i en sprøytepose. Sprøyt ut ønsket form på et bakepapir. Jeg ville ha litt store vannbakkels denne gangen så på det første brettet sprøytet jeg opp nettopp det, men siden det var litt deig igjen laget jeg noen mindre som jeg kan bruke til profiteroler ved en annen anledning.


Om deigen stikker mye opp på toppen kan du dytte den forsiktig ned med en vætet finger.

Stekes på 180 grader i ca 15- 20 minutter. De skal være gyldne og "tørre" når du tar dem ut av ovnen.


Ordet choux kommer fra fransk og betyr kål og når man ser de ferdige vannbakkelsene så kan man kanskje skjønne den betegnelsen.

Så er det bare å la de avkjøle.

Som fyll har jeg valgt to varianter.


Én med krem og bringebærsyltetøy...


...og én med sjokoladekrem.

For å lage sjokoladevarianten har jeg først smeltet sjokolade som jeg dypper vannbakkelsen i, så blander jeg én del smeltet sjokolade med to deler fløte, lar det avkjøle før jeg så pisker det til krem.


Siden jeg ikke kan spise gjærprodukter lager jeg ofte dette istedenfor på dager som fastelaven og lignende.

Hvis du vil fryse vannbakkelsen gjøres det når den er avkjølt og før den fylles.

Ha en fin helg :)

4 kommentarer:

 1. det saa godt ut :) fine bilder !! stor klem fra anne karine

  SvarSlett
 2. Nice recipe.Very well explained and easy to follow .

  SvarSlett