Etiketter

onsdag 15. februar 2012

Appelsin og valmuefrø kake





Hei.

Vel overstått Valentine :)

I dag vil jeg dele en oppskrift på en appelsin og valmuefrø kake. Vanligvis kombineres valmuefrø med sitron, men jeg synes denne appelsin kombinasjonen er deilig fordi den gir litt mer sødme.
Valmuefrø er undervurdert, det kan virkelig gi det lille ekstra til et ellers hverdagslig bakverk.

Til denne kaken trenger du:

  • 250g smør- romtemperert
  • 200g sukker
  • 3 egg
  • 250g siktet hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 appelsiner, juice og zest
  • 50g ristede valmuefrø


Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin med k-spade og kjør til det er lyst og luftig.
Tilsett egg, ett av gangen.


Ha i mel og bakepulver og bland godt.


Ha til sist i appelsin juice og zest og valmuefrø og bland til en jevn røre.


 Ha røren over i en kakeform, jeg har valgt en firkantet denne gangen, men du kan godt bruke en vanlig springform om du ønsker.
Stekes på 180 grader i ca 50 minutter. Test ev med en kaketester, når det ikke henger noe kakerøre igjen på den så er den klar.

 

Ta ut og avkjøl.


Jeg har denne gangen valgt å toppe kaken med en enkel ganache. Ha 100g mørk sjokolade og 1 dl fløte i en skål over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke røre vannet) og rør forsiktig til alt er smeltet. Sett bollen i kjøleskapet til den har oppnådd en litt tykkere sprøytebar konsistens.



Så er det bare å dele kaken i passende stykker og kose seg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar