Etiketter

tirsdag 31. januar 2012

Brownies

... med peanutbutter chips





































I helgen laget jeg disse browniesene, men istedenfor å bruke nøtter eller hakket sjokolade som jo er det vanligste hadde jeg lyst til å prøve med peanutbutterchips som jeg kjøpte med meg da jeg var over i USA i høst. Kombinasjonen sjokolade- peanøtt er jo bare kjempegodt.
Disse chipsene er så vidt jeg vet ikke å få kjøpt i Norge :( men det går fint an å bruke Reese's pieces som er å få kjøpt på de fleste Deli de Lucaer.

Du trenger:
  • 150g mørk sjokolade
  • 150g smør
  • 2 1/2 dl sukker
  • 3 egg
  • 2 dl mel
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 dl peanutbutterchips (ev. hakkede valnøtter eller mørk sjokolade)


Smelt sjokoladen og smøret i en kjele over svak varme, viktig at sjokoladen ikke blir brent. Ha alt det tørre i en bolle. Bland eggene og vaniljen inn i den avkjølte sjokolade-smør blandingen og vend det så inn i det tørre. Ha til sist i peanutbutterchipsene.

Stekes på 175 grader i ca 30 min. Mine kunne med fordel stått litt lenger, men de er jo deilige når de er litt klissete og "fudge"-aktige også.

Må innrømme at jeg elsker peanøttsmør-sjokolade kombinasjonen og skulle gjerne sett at det var flere slike produkter å få kjøpt i Norge.


2 kommentarer:

  1. Denne kaken er KJEMPEGOD! Aldri smakt bedre!
    Takk for oppskriften <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Tonje.
      Den er helt klart en av mine favoritter også.

      Slett