I helgen laget jeg disse browniesene, men istedenfor å bruke nøtter eller hakket sjokolade som jo er det vanligste hadde jeg lyst til å prøve med peanutbutterchips som jeg kjøpte med meg da jeg var over i USA i høst. Kombinasjonen sjokolade- peanøtt er jo bare kjempegodt.
Disse chipsene er så vidt jeg vet ikke å få kjøpt i Norge :( men det går fint an å bruke Reese's pieces som er å få kjøpt på de fleste Deli de Lucaer.
Du trenger:
- 150g mørk sjokolade
- 150g smør
- 2 1/2 dl sukker
- 3 egg
- 2 dl mel
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 dl peanutbutterchips (ev. hakkede valnøtter eller mørk sjokolade)
Smelt sjokoladen og smøret i en kjele over svak varme, viktig at sjokoladen ikke blir brent. Ha alt det tørre i en bolle. Bland eggene og vaniljen inn i den avkjølte sjokolade-smør blandingen og vend det så inn i det tørre. Ha til sist i peanutbutterchipsene.
Stekes på 175 grader i ca 30 min. Mine kunne med fordel stått litt lenger, men de er jo deilige når de er litt klissete og "fudge"-aktige også.
Må innrømme at jeg elsker peanøttsmør-sjokolade kombinasjonen og skulle gjerne sett at det var flere slike produkter å få kjøpt i Norge.
Denne kaken er KJEMPEGOD! Aldri smakt bedre!
SvarSlettTakk for oppskriften <3
Takk Tonje.
SlettDen er helt klart en av mine favoritter også.