Etiketter

torsdag 31. oktober 2013

Lemoncurd marshmallows


Nå har det blitt en del marshmallows og enda mer kommer det til å bli. Det er noe ved å oppdage at det ikke bare er fint mulig å lage marshmallows selv, men at det i tillegg er veldig enkelt. Dessuten finnes det uendelig smakskombinasjoner.

Sitron er jo som kjent en av mine favoritt smaker og med litt ekstra lemoncurd i kjøkkenskapet måtte jo denne kombinasjonen prøves ut.



Det er kjempelurt å investere i et digitalt termometer til baking, det er i tillegg også veldig hjelpsomt til vanlig matlaging.


Ingredienser:
  • 5ts gelatinpulver
  • 2ss kaldt vann
  • 1,2 dl lemon curd
  • 60g lys sirup eller glukose
  • 85g sukker


Ha gelatinpulver, vann og lemoncurd i en kjøkkenmaskin og la det stå og svelle.

Imens kokes sirup og sukker opp til 120 grader.

Pisk gelatinblandingen lett slik at den er jevn.
Tilsett så det varme sukkeret i en tynn stråle mens vispen går.

La det stå og piske i ca 10 minutter til massen begynner å bli stiv.

Ha marshmallowsen over i en form kledt med bakepapir som er sprayet med bakefett.
La stå og stivne over natten


Når den er stiv kan du vende marshmallowsen ut. Sikt en blanding av 40g maizena og 60g melis over.

 Skjær den så opp i passende biter og vend alt i maizena/melisblandingen.

Hjemmelagde sitron marshmallows!







2 kommentarer:

  1. Hvor er eggeviten? Denne oppskriften funker ikke i det hele tatt. Jeg endte med noe som vi kan kalle harde sukker sitronDROPS garantert ikke noe som skal ligne på marsmellows

    SvarSlett
    Svar
    1. Har du fulgt oppskriften nøyaktig? Vanlige marshmallows har ingen eggehvite, det er det den franske varianten som har. Når du pisker opp sukkersirupen så blir dette luftig og det er gelatinet som gjør at det holder konsistensen.

      Slett