Jeg fant en busk (tornekratt?) med bjørnebær og plukket med meg så mye som mulig og siden paier er en favoritt hjemme hos meg, ble det denne sitron og bjørnebærpaien.
Dette er en deilig frisk pai som passer når som helst på året. Den er relativt enkel å lage, men tar litt tid siden hver del må avkjøles underveis. Oppskriften er forøvrig hentet fra BBC Good Food.
Ingredienser:
- Pai bunn
- 6 egg
- 225g sukker
- 4 sitroner zest og juice
- 2,5 dl fløte
Her kan du bruke ferdigkjøpt paibunn eller lage din egen.
Bland alle ingrediensene i en bolle...
...og hell over paibunnen.
Stekes på 180 grader i ca 30-35 minutter.
Så trenger du:
- 200g bjørnebær
- 2ss sukker
- 2 gelatinplater
Ha bjørnebær og sukker i en kjele og kok opp.
Passer blandingen gjennom en sil og mål opp 1,5 dl bjørnebærpuree.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Klem ut vannet av gelatinen og smelt på svak varme med ca. 2 ss bjørnebærpuree. Ha alt over i resten av bjørnebærpureen og bland godt.
La det stå til det begynner å kjølne og hell så forsiktig over sitronfyllet.
La stå og stivne ett par timer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar