Etiketter

onsdag 9. oktober 2013

Plumme og pistasj pai



Høsten er fantastisk når det kommer til baking. Det bugner av moden frukt som bare venter på å bli brukt til noe godt og spennende.



Her har jeg tatt utgangspunkt i en vanlig frangipanpai, men har byttet ut mandler med min favoritt nøtt, nemlig pistasj, og så toppet det med modne plommer fra hagen.

Her trenger du:

  • paibunn
  • 100g smør
  • 100g sukker
  • 100g usaltede pistasjnøtter, finmalt
  • 1 egg
  • 33g mel
Start med å male pistasjnøttene.


Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin og kjør det til det er lyst og luftig.


Tilsett egget.


Ha i pistasjnøttene


og vend til sist inn mel


Kle en paiform med paideig


og ha i pistasjfyllet.


Jeg har brukt 6 små plommer som jeg vasker og skjærer i båter.



Fordel plommene over fyllet.

Stekes på 180 grader i ca 30 minutter.














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar