Høsten er fantastisk når det kommer til baking. Det bugner av moden frukt som bare venter på å bli brukt til noe godt og spennende.
Her har jeg tatt utgangspunkt i en vanlig frangipanpai, men har byttet ut mandler med min favoritt nøtt, nemlig pistasj, og så toppet det med modne plommer fra hagen.
Her trenger du:
- paibunn
- 100g smør
- 100g sukker
- 100g usaltede pistasjnøtter, finmalt
- 1 egg
- 33g mel
Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin og kjør det til det er lyst og luftig.
Tilsett egget.
Ha i pistasjnøttene
og vend til sist inn mel
Kle en paiform med paideig
og ha i pistasjfyllet.
Jeg har brukt 6 små plommer som jeg vasker og skjærer i båter.
Fordel plommene over fyllet.
Stekes på 180 grader i ca 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar