Etiketter

torsdag 21. mars 2013

Marshmallows-kake




Denne kaken er egentlig mer som godteri enn kake, men den lages nå i en kakeform så vi holder oss til den betegnelsen :)


Denne består av en kjeksbunn med sjokoladesmak, et lag bringebærsyltetøy, så et lag marshmallows, litt peanøtter før det hele toppes med sjokolade.


Mye enklere å lage enn det kanskje høres ut først, men det krever at du har et (helst digitalt) termometer som går til minimum 150 grader.


  • 100g smør- smeltet
  • 70g sukker
  • 220g mel
  • 1ss kakao
  • 100g Digestivekjeks (eller dropp kakaoen og gå for Oreos)
  • 150g bringebærsyltetøy
  • 150g mørk sjokolade
  • 150g peanøtter
Jeg bruker her en 23x23 cm form.


Knus kjeksen til fine smuler og bland med smeltet smør, sukker, mel og kakao.

Trykk ut i fromen og stek på 180 grader i ca 15 minutter.


Fordel bringebærsyltetøyet over den stekte bunnen.

Til marshmallows laget trenger du:

  • 10g gelatinpulver
  • 1,5 dl vann
  • 250g sukker
  • 110g glukose
  • 1 ts vaniljeessens

Ha vann og gelatinpulver i en kjøkkenmaskin med visp og bland.


Sukker, glukose og vanilje kokes til det når 116 grader.

Ha den varme sukkerlaken i kjøkkenmaskinen med gelatinen i mens vispen går.
Skru opp hastigheten og pisk til det blir hvitt, luftig og dobbelt så stort volum, ca 10 minutter.



Fordel marshmallowmassen over bunnen i kakeformen ...




... og dryss peanøttene over. Avkjøl

 
Til sist smeltes sjokoladen forsiktig og has over. Om du ønsker en mykere sjokoladeglasur kan du tilsette 0,75dl fløte i sjokoladen mens den smeltes.

La alt avkjøle.

Så er det bare å vende forsiktig ut av formen og skjære i passende stykker.








Nå er det snart påske og tid for kos, hva med å ta med disse på tur :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar