Denne består av en kjeksbunn med sjokoladesmak, et lag bringebærsyltetøy, så et lag marshmallows, litt peanøtter før det hele toppes med sjokolade.
Mye enklere å lage enn det kanskje høres ut først, men det krever at du har et (helst digitalt) termometer som går til minimum 150 grader.
- 100g smør- smeltet
- 70g sukker
- 220g mel
- 1ss kakao
- 100g Digestivekjeks (eller dropp kakaoen og gå for Oreos)
- 150g bringebærsyltetøy
- 150g mørk sjokolade
- 150g peanøtter
Knus kjeksen til fine smuler og bland med smeltet smør, sukker, mel og kakao.
Trykk ut i fromen og stek på 180 grader i ca 15 minutter.
Fordel bringebærsyltetøyet over den stekte bunnen.
Til marshmallows laget trenger du:
- 10g gelatinpulver
- 1,5 dl vann
- 250g sukker
- 110g glukose
- 1 ts vaniljeessens
Ha vann og gelatinpulver i en kjøkkenmaskin med visp og bland.
Sukker, glukose og vanilje kokes til det når 116 grader.
Ha den varme sukkerlaken i kjøkkenmaskinen med gelatinen i mens vispen går.
Skru opp hastigheten og pisk til det blir hvitt, luftig og dobbelt så stort volum, ca 10 minutter.
Fordel marshmallowmassen over bunnen i kakeformen ...
... og dryss peanøttene over. Avkjøl
Til sist smeltes sjokoladen forsiktig og has over. Om du ønsker en mykere sjokoladeglasur kan du tilsette 0,75dl fløte i sjokoladen mens den smeltes.
La alt avkjøle.
Så er det bare å vende forsiktig ut av formen og skjære i passende stykker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar