Etiketter

mandag 11. mars 2013

Chai konfekt



Som jeg nevnte litt tidligere så laget jeg tre versjoner av te-konfekt, her kommer den andre. Dette er deilig melkesjokolade fylt med chai-te og melkesjokolade-ganache.




Først må sjokoladeskjellene lages.

Ha ca 200 g melkesjokolade i en bolle over småkokende vann. Ta bollen av varmen når sjokoladen på siden har begynt å smelte. Det er bedre å ta den litt før enn litt etter for du kan alltids sette bollen tilbake over vannet dersom du må smelte mer.

Rør rundt til alt er smeltet, om du har noen små klumper igjen gjør ikke dette noe.

Fyll opp konfektformene med sjokolade.

Legg et bakepapir på benken og snu konfektformene opp ned og dunk ut overflødig sjokolade.

Skrap av konfektformen og plasser den opp-ned på et annet bakepapir.

Den overflødige sjokoladen settes til side så lenge.

Så over til ganachen konfektfyllet).

  • 200g melkesjokolade
  • 1dl fløte
  • 1 tepose Chai-te

Kok opp fløten med teen.

La det trekke i 30 minutter til 1 time.


Kok opp på nytt og sil av over sjokoladen.

Rør alt jevnt, om nødvendig kan du smelte sjokoladen i et vannbad.

Ha ganachen i en sprøytepose og fyll konfektformene.
Bruk den resterende sjokoladen fra konfektformene til å fylle igjen og forsegle konfekten.
Med en stekespade e.l. og kan du skrape av overflødig sjokolade. Sett så formen i fryseren.

Etter ett par timer kan du ta konfekten ut av fryseren og ut av formen. La konfekten stå 30 minutter til 1 time for å få romtemperatur.


Jeg forsøkte meg på å gi dem litt gult fargespill. Det ble ikke helt som jeg ville, men det smaker heldigvis like godt :)


Chai teen gir en veldig god smak av kanel, noe som er veldig godt sammen melkesjokolade.


Så er det bare å nyyyte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar