Hei
Håper helgen har vært fin og at det er klart for en ny uke. Nå er det ikke lenge til påske og påskeferie. Kanskje på tide å samle ideer til bakesyssel?
Disse brownie-barene ble jeg ganske fornøyd med. De inneholder masse sjokolade og en deilig kremete topping.
Browniebunnen er en enkel brownie oppskrift som inneholder følgende:
- 200g mørk sjokolade
- 200g smør
- 250g melis
- 3 egg 110g mel
Smelt smør og sjokolade. Om du har noe sjokolade til overs fra andre ting er dette en gyllen mulighet til å få brukt det opp.
Ta bollen av varmen og rør inn eggene.
Ha til sist i melis og mel.
Fordel i en liten langpanne og stek på 180 grader i ca 20-25 minutter.
For å sjekke om brownien er ferdig stekt kan du stikke en liten pinne i midten av kaken, når det bare så vidt er litt deig som henger igjen er den ferdig.
La kaken avkjøle mens du starter på toppingen.
- 2 dl fløte
- 200g dulce de leche (ev. HaPå)
- 4 eggeplommer
- 150g mørk sjokolade
Ta kjelen av varmen og tilsett eggene. Ha kjelen tilbake på varmen og kok på moderat varme til det begynner å tykne ca. 4-5 minutter.
Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen.
Fordel fyllet over brownien og sett alt sammen kaldt i minimum 2 timer.
Så er det bare å skjære i passende stykker og kose seg. Sjokolade og karamell er en deilig kombinasjon som ikke kan gjentas for ofte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar