Etiketter

mandag 18. mars 2013

Brownies med dulce de leche




Hei

Håper helgen har vært fin og at det er klart for en ny uke. Nå er det ikke lenge til påske og påskeferie. Kanskje på tide å samle ideer til bakesyssel?


Disse brownie-barene ble jeg ganske fornøyd med. De inneholder masse sjokolade og en deilig kremete topping.

Browniebunnen er en enkel brownie oppskrift som inneholder følgende:
  • 200g mørk sjokolade
  • 200g smør
  • 250g melis
  • 3 egg 110g mel

Smelt smør og sjokolade. Om du har noe sjokolade til overs fra andre ting er dette en gyllen mulighet til å få brukt det opp.



Ta bollen av varmen og rør inn eggene.


Ha til sist i melis og mel.


Fordel i en liten langpanne og stek på 180 grader i ca 20-25 minutter.

For å sjekke om brownien er ferdig stekt kan du stikke en liten pinne i midten av kaken, når det bare så vidt er litt deig som henger igjen er den ferdig.

La kaken avkjøle mens du starter på toppingen.

  • 2 dl fløte
  • 200g dulce de leche (ev. HaPå)
  • 4 eggeplommer
  • 150g mørk sjokolade
Ha fløten og Dulce de lechen i en kjele og kok opp til alt er jevnt.


Ta kjelen av varmen og tilsett eggene. Ha kjelen tilbake på varmen og kok på moderat varme til det begynner å tykne ca. 4-5 minutter.


Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen.


Fordel fyllet over brownien og sett alt sammen kaldt i minimum 2 timer.


Så er det bare å skjære i passende stykker og kose seg. Sjokolade og karamell er en deilig kombinasjon som ikke kan gjentas for ofte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar