Dette er en veldig vanlig ting å finne i Frankrike hvor de kaller det Pate a fruit.
Det er små fruktgelebiter som er vendt i sukker. De er ganske enkle å lage og jeg synes de er et festlig innslag på et ellers konfektdominert petitfourfat.
For å lage disse trenger du:
- 28g gelatinpulver
- 2dl vann
- 400g sukker
- 1ts sitronsaft
- 187,5g bringebærpuree
Når gelatinen har svellet tilsettes sukkeret og alt kokes opp til det når 116 grader.
Ta kjelen av platen og tilsett bringebærpuree og sitronsaft og kok opp.
Ha så alt over i en klargjort firkantet form.
La det avkjøle helst over natten.
Når massen har stivnet kan du forsiktig lirke geleen ut av formen og skjære i små firkanter. Vend hver bit i sukker.
Deilig hjemmelaget godteri.
Om du ønsker litt syrlige biter kan du tilsette litt sitronsyre i sukkeret som bitene vendes i.
Hei:-) Ser kjempegodt ut! Lagde noe liknende til gaver til jul, men oppdaget at etter en liten stund ble sukkeret "vått" og klissete, noen tips til hvordan en kan unngå dette? Synes for øvrig du har en fantastisk blogg her, masse godt og fristende oppskrifter! Elisabeth
SvarSlettHei.
SlettOppbevarte du dem i kjøleskapet kanskje? I så fall vil sukkeret "smelte". Om de ble "våte" uten en tur innom kjøleskapet kan det hende at sukkeret i geleen ikke ble varmt nok eller rett og slett for lite gelatin (men det tviler jeg på).
Så hyggelig at du liker bloggen min :)