Etiketter

fredag 18. april 2014

Jordbær makroner




I det siste har jeg laget masse makroner  og jeg skal dele de med dere her litt etter litt.
Cupcakes var jo veldig stort for ett par år siden, jeg synes fremdeles det er ganske annvendelig, men nå er det makroner som har overtatt plassen som trendbakst nummer 1.

Likheten her er jo at begge deler kan varieres i det uendelige. Personlig fortrekker jeg makroner siden de er litt mindre og det er litt lettere å spise (veldig) mange, dessuten holder de seg i evigheter om de oppbevares riktig.

Her kommer en klassisk variant, nemlig jordbær.

  • 3 eggehviter
  • 65g sukker
  • 90g malte mandler
  • 150g melis
For å få makronene så glatte som mulig så gir jeg mandlene en omgang i foodprosessoren først.
Jeg starter med å piske eggehvitene til skum.Tilsetter så sukkeret i to omganger til jeg har blank marengs.

Sikter så inn melis og mandler.

Tils sist tilsetter jeg farge. Dette kan du godt gjøre på slutten av piskingen om du heller vil.

Så starter jobben med å få riktig konsistens. Bruk en slikkepott og vend inn mandler og melis. Bruk så slikepotten til å presse røren ned mot innsiden av bollen for så å gli slikkepotten under røren og løfte den opp. Gjenta dette ca 14-18 ganger til du har en jevn og sakterennende røre.

Sprøyt opp og la de tørke til du kan ta på dem uten at noe røre sitter igjen på fingeren din.
Stekes på 155 grader uten varmluft i ca 12-15 minutter.

Så er det fyllet som skal lages. Jeg går for italiensk smørkrem. Dette er en krem som er laget på en varm marengsbase og så tilsatt smør.

  • 2 eggehviter
  • 100sukker
  • 25g vann
  • 150g smør i små terninger

Pisk eggehvitene til hvitt skum
Kok opp sukker og vann til 120 grader.
Hell den varme sukkermassen over eggehvitene mens du pisker. Forsøk å treffe kanten av bollen og ikke selve vispen.

Når marengsen når romtemperatur tilsettes litt og litt smør til alt er pisket inn og du har en jevn smørkrem.
Underveis kan det se ut som kremen holder på å skille seg, det er helt normalt, bare fortsett å piske og tilsette smør.

Tilsett ønsket smak

 For å få jordbær smak har jeg tilsatt 100g jordbærpuree.

Så er det bare å fylle makroenene og forsøke å ikke spise opp alle med én gang :)




God Påske ;)






6 kommentarer:

  1. Hei. Disse makronene ser kjempegode ut! Tror du makronene kan fryses med fyll?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Ingvill.
      Ja, disse kan helt fint fryses med fyll. Ta de ut av fryseren ett par timer før du skal servere dem. :)

      Slett
  2. Hei, vi hadde tenkt å bake 90 jordbær Makroner til 17.Mai. Hvor mange blir det av denne oppskriften?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Sara
      Denne oppskriften gir ca 30-36. Lykke til med baking til 17. mai :)

      Slett
  3. Prøver jorbærmakroner( første gang :-) ,men fyllet er for tynt til å fylle i makroner.:(

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hilde

      Det var rart. Har du fulgt oppskriften? Marengsen må ha romtemperatur før du begynner å tilsette smøret så det ikke smelter. Denne kremen skal ha fast konsistens før du tilsetter smaken, jordbærpuree, og denne skal vendes inn for best resultat. Gi meg gjerne tilbakemelding på hvor det skar seg :)

      Slett