Jeg har prøvd meg på godteri igjen. Denne gangen en lakris oppskrift.
Nå som det er påske så har de fleste av oss litt tid til å bruke på det man vil og derfor tenkte jeg dette kunne være et morsomt prosjekt.
Jeg synes jo alltid det er morsomt å prøve å lage ting på egenhånd og vingummi og lakris er fremdeles på mestringslisten. Denne oppskriften ble ganske bra, men jeg ser fortsatt muligheten for litt forbedringer.
Til dette trenger du:
- 110g fett (matfett/ kokosfett e.l.)
- 210g sukker
- 260g sirup (jeg har brukt mørk, men anbefaler å gå for lys)
- 150g søt kondensert melk
- 115g mel
- 1ss lakrisekstakt
- 2ss lakrispulver
- sort konditorfarge
Ha fett, sukker sirup og kondensertmelk i en kjele og kok opp til 130grader. Rør innimellom slik at det ikke brenner seg. (jeg tror det er bedre å droppe den kondensertemelken her og heller tilsette den når det andre har nådd 130 grader).
Hell den varme sukkerblandingen over i en bolle og tilsett mel, lakrisekstrakt, lakrispulver og litt sort konditorfarge.
Du trenger nok ikke så mye konditorfarge og det kan være greit å huske på at for mye farge vil gjøre deg svart/ blå på tunga når du spiser dette.
Rør alt godt sammen og hell over i en form kledd med bakepapir og sprayet med formfett.
La det hele avkjøle 1-2 timer.
Så kan du begynne å leke deg. Jeg tok litt rosa fondant og tilsatte jordbæressens som jeg kjevlet ut ganske tykt og la over og under deler av lakrisen. Dette skar jeg så opp i ruter slik at det ble seendes ut som Allsorts lakris.
Noen skar jeg bare i ruter, noen stakk jeg ut med en rund utstikker og vendte i mer lakrispulver.
Disse holder seg en stund, men om du skal oppbevare dem er det lurt å ha dem på et vokset matpapir e.l. slik at de ikke setter seg fast. De vil dessuten flyte en del utover om de stables, så bør derfor oppbevares i ett lag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar