Etiketter
Annet
(53)
Candy
(36)
Cupcakes
(19)
desserter
(35)
Grunnoppskrifter
(3)
Kaker
(69)
Kjeks og cookies
(42)
kokosboller
(8)
Konfekt
(34)
Kremer og sauser
(7)
Småkaker
(52)
tirsdag 8. april 2014
Sjokoladeegg
Nå er det snart påske og det kommer bloggen til å bære preg av denne uken.
Det er alltid like gøy å skulle finne på nye ting til påske hvert år, det er alltid noe nytt å finne på med egg, gult eller sjokolade.
Eggene som du får se i dag er inspirert av noe lignende jeg så i England for en tid tilbake. Da var det sjokoladeegg som så ut som ekte egg, men siden jeg ikke har slike sjokoladeformer så tenkte jeg det ville være morsomt å bruke ekte egg.
Fremgangsmåten er lignende den man bruker når man maler egg, lag et lite hull i bunnen og ved hjelp av et sugerør (fordi det slipper inn luft, ikke til å suge ut med) få ut innmaten.
Knus forsiktig litt av skallet i bunnen av egget og tøm det.
Når skallet er tomt kan det være lurt å legge det i kokende vann ett minuttstid for å sterilisere det. Sett det med bunnen ned i eggekartongen igjen slik at det kan renne av seg. Egget må være helt tørt før du fortsetter.
Temperer 400g sjokolade til 6 egg, her kan du bruke hvilken som helst sjokolade som du liker, jeg har brukt mørk.
Fyll eggene helt fulle med sjokolade, en sprøytepose er fint å bruke til dette. Snu så eggene og tøm dem for overflødig sjokolade. Ha eggene tilbake i kartongen og la sjokoladen stivne.
Du kan selvfølgelig lage solide sjokoladeegg, men det er jo enda mer gøy å fylle dem!
Jeg har gått for 2 lag.
I det første laget har jeg 1/2 pakke smil og 50g karamell (dulce de leche e.l.)
Ha alt i en bolle og smelt det over vannbad.
Bruk en sprøytepose og fyll litt i hvert egg.
I neste lag har jeg gått for 100g melkesjokolade og 100g pralin (bruk gjerne Nutella).
Smelt alt i vannbad og fyll opp eggene.
Til sist tetter jeg hullene med litt smeltet mørk sjokolade.
Ble de ikke søte?
Disse kan jo puttes i en eggekartong og gis bort som et alternativ til vanlig påskeegg.
Av med toppen...
... og avdekk et deilig lag med sjokoladekaramell.
Bare å gripe en skje og glede seg over påske ;)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar