Etiketter

fredag 20. desember 2013

Sjokoladebar med karamellfyll



I høst bestilte jeg en del forskjellige sjokoladebarformer, fordi jeg så gjerne ville prøve å lage min egen sjokolade eller "candybar" som amerikanerne kaller det.



Mitt første forsøk ble denne, med melkesjokoladetrekk, ett lag myk sjokoladenougat og ett lag karamell.

Jeg starter med å lage sjokoladenougaten.

  • 3 eggehviter
  • 150g sukker
  • 1,2dl sirup/ glukose
  • 0,6dl vann
  • 80g smeltet sjokolade
  • 1ss smør
  • 1ts vaniljesukker

start med å koke opp sukker, sirup og vann til 116 grader.
 
Pisk eggehvitene til de blir til hvitt skum.
 
Tilsett den varme sirupen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske eggehvitene. Stopp så piskingen og la det avkjøle til romtemperatur.

I mellomtiden kan du begynne på karamellen.

  • 100g sukker
  • 1dl fløte
  • 2ss vann

Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til du  får en gylden farge. Tilsett fløten og la det koke til alle klumper er smeltet og du har en jevn karamell.

Avkjøl

Finn en passende form og temperer 200 g melkesjokolade.

Fyll formene og dunk dem i kjøkkenbenken ett par ganger slik at ev. luftbobler forsvinner. Tøm så ut overflødig sjokolade.
La dette stivne før du begynner å fylle med den avkjølte karamellen.


Ha karamell ca halvveis opp i formene.


Fortsett å piske opp eggehviter og sukkersirup og tilsett det myke smøret.


Vend så inn den smeltede sjokoladen.

Når alt er jevnt has det over i en sprøytepose og brukes til å fylle opp sjokoladeformene. Pass på at det er litt plass igjen til sjokoladen som skal legges som lokk.

Bruk det som er igjen av den tempererte sjokoladen og ha over som lokk på formene.
Settes i fryseren en times tid






 Jeg ble veldig fornøyd med disse. Deilig myk karamell og melkesjokolade, akkurat som jeg liker det :)

Nå som Liv, matbloggeren som fikk tilsendt gave fra meg i år, har mottatt gaven sin så kan jeg vise den her til dere også.

Hun fikk en eske fylt med diverse konfekt. I første laget var det fudge med sjokoladetrekk og havsalt, blonde rocky road, pralin konfekt og bringebærkonfekt.

I andre laget var det rom-rosin fudge, jordbær og sitron konfekt, gløgg konfekt og rice krispies treats.


Photo: kjære deg, Elisabeth!!! tusen hjertelig takk for en fantastisk julegave! du er helt enorm, jeg er så utrolig imponert! her snakker vi lekre gaver - så heldige alle som får gaver fra deg er :) (bildet yter ikke innholdet rettferdighet - det er lekrere i virkeligheten :) ) varme julehilsener!

I tillegg fikk hun en stor sjokoladeplate versjon av dagens innlegg og kandisert appelsin med sjokoladetrekk.

Er det ikke gøy med jul?!





2 kommentarer:

  1. Såå herlige de så ut. Helt fantastiske. Og ja, jeg tipper de smaker enda bedre, som Liv insinuerte. Takk for forlokkende inspirasjon. Må prøve på noe av dette til fredag på hobby gruppen vår siden temaet denne dagen er konfekt. Helt perfekt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig!
      Håper du finner noe inspirasjon her :)

      Slett