Etiketter

fredag 3. januar 2014

Fudge med sjokoladetrekk og havsalt


Godt nytt år!

Håper dere har hatt en fin jul og en fin feiring av det nye året.

I julen har jeg for én gangs skyld tatt det ekstremt rolig og nesten ikke vært på kjøkkenet. Noe av grunnen til dette var fordi jeg allerede hadde så mye godt og tenkte at jeg ikke skulle lage enda mer, når det var usikkert om det ville bli spist opp. Selv om jeg synes det rett og slett er vanskelig å ikke sette i gang med noe gøy på kjøkkenet så fikk jeg mer tid til å lese og ikke minst sjekke ut de fine kokebøkene jeg fikk til jul!
Jeg ELSKER kokebøker, får rett og slett ikke nok, spesielt nå som du kan få én kokebok for hver type oppskrift. Det finnes egne cupcakes bøker, makron bøker, cookie bøker osv.

Som sagt så hadde jeg mye liggende til jul og dagens innlegg er én av disse tingene. Jeg håper dere er klare for nye og kaloririke oppskrifter selv om det er januar :)

Fudge er en ting jeg er veldig glad i, fordelen er at de er såpass søte at det er begrenset hvor mye jeg klarer å spise på én gang, dermed får jeg tid til å finne på mer å gjøre med det. Så her har jeg valgt å dyppe fudgen i melkesjokolade og så drysse et lite lag med havsalt på.


Ingredienser:

  • 450g sukker
  • 4dl fløte
  • 50g smør
  • 1ss glukose (eller lys sirup)
  • 1ts vaniljesukker eller essens

Ha alt bortsett fra vaniljen i en kjele og kok opp til 116 grader. Rør om av og til.


Ta kjelen av varmen og la den stå til den når 110 grader.


Ha i vaniljen og begynn å røre massen. Massen skal røres til den er matt, tykk og maks 60 grader.

 
Dette tar litt tid og krever litt jobb, men er veldig viktig for å oppnå riktig konsistens.


Ha alt over i en form og la det stå over natten.
Ikke sett fudgen i kjøleskap, det vil ødelegge den.

 Så er det bare å temperere ca 200g melkesjokolade (eller mørk om du foretrekker det), skjære opp fudgen og dyppe den i sjokoladen.

 Til sist strør jeg over litt Maldon salt. Fudge er jo veldig søtt så jeg synes det passer ekstra godt med litt salt til.


Nå gleder jeg meg til det blir litt lysere. Ulempen når man blogger om mat og gjerne vil vise fram resultatet på en så bra måte som mulig er at man er avhengig av godt lys og siden det er så få timer med (godt) dagslys, gjør det det litt vanskelig å rekke å ta bilder. Til neste vinter bør jeg nok derfor investere i noe fotolys :)

2 kommentarer: