Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på denne. Pekanpai er en tradisjonell Amerikansk pai som vanligvis serveres til Thanksgiving. Nå er det noen uker siden Thanksgiving, men det stopper ikke meg fra å lage denne allikevel.
Paien inneholder hovedsakelig sukker, den er ganske annerledes enn noe annet jeg har laget før. Her er det pekannøttene som står i fokus, så om du liker nøtter vil du nok like denne
Ingredienser:
- Paibunn
- 200g sukker
- 250g mørk sirup
- 3 egg
- 60g smør
- 1/2 vaniljestang
- 100g hakket pekan pluss ca. 100g til å pynte med
Ha sukker og sirup i en kjele og kok opp.
Ha eggene og vaniljen i en bolle og hell den varme sirupen over mens du pisker godt.
Tilsett smør.
Ha de hakkede pekannøttene i paibunnen...
... og hell sirupen over.
Dekorer med med halve pekannøtter.
Stekes på 170 grader i ca 34-40 minutter.
Kaken er ferdig når bunnen er gyllen og pekannøttene lett brunet.
Masse sirup og nøtter.
Det ser mega lækkert ud!
SvarSlettanna-mad.blogspot.dk
Knus Anna
Hei. Det ser fantastisk ut. Forsteker du paibunnen, som det står i grunnoppskriften? Ser ut som du tar fyllet opp i en rå deig på bildene....
SvarSlettHei Therese.
SlettHer bruker jeg rå paideig som jeg har fyllet i, ja.