Etiketter

tirsdag 10. desember 2013

Pecan pai


Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på denne. Pekanpai er en tradisjonell Amerikansk pai som vanligvis serveres til Thanksgiving. Nå er det noen uker siden Thanksgiving, men det stopper ikke meg fra å lage denne allikevel.

Paien inneholder hovedsakelig sukker, den er ganske annerledes enn noe annet jeg har laget før. Her er det pekannøttene som står i fokus, så om du liker nøtter vil du nok like denne

Ingredienser:

  • Paibunn
  • 200g sukker
  • 250g mørk sirup
  • 3 egg
  • 60g smør
  • 1/2 vaniljestang
  • 100g hakket pekan pluss ca. 100g til å pynte med
 
Ha sukker og sirup i en kjele og kok opp.


Ha eggene og vaniljen i en bolle og hell den varme sirupen over mens du pisker godt.
 
Tilsett smør.

 
Ha de hakkede pekannøttene i paibunnen...
 
... og hell sirupen over.



 
Dekorer med med halve pekannøtter.

Stekes på 170 grader i ca 34-40 minutter.

Kaken er ferdig når bunnen er gyllen og pekannøttene lett brunet.



 Masse sirup og nøtter.


3 kommentarer:

  1. Det ser mega lækkert ud!
    anna-mad.blogspot.dk
    Knus Anna

    SvarSlett
  2. Hei. Det ser fantastisk ut. Forsteker du paibunnen, som det står i grunnoppskriften? Ser ut som du tar fyllet opp i en rå deig på bildene....

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Therese.
      Her bruker jeg rå paideig som jeg har fyllet i, ja.

      Slett