Etiketter

onsdag 3. april 2013

Sjokoladefudge




Hei,
Håper dere har hatt en fin påske uansett hvor den har blitt tilbragt. Nå er jo hverdagen nok en gang tilbake, men det er jo ingen grunn til å ikke ha det litt gøy med sukker for det?


Jeg klarer sjelden å holde meg til én oppskrift om gangen, så da jeg hadde laget vaniljefudge måtte jeg gå i gang med å lage en sjokolade variant også.




Disse er også relativt enkle å lage og du trenger følgende:

  • 1 boks Viking melk
  • 80g smør
  • 200g brunt sukker
  • 1ts vaniljeessens
  • 2ss glukose (ev. lys sirup)
  • 180g mørk sjokolade.

Ha alt bortsett fra sjokoladen i en kjele og kok opp under konstant omrøring til det når 116 grader.

 Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til all sjokoladen er smeltet og godt blandet.

 
Hell over i en klargjort form og la det avkjøle i en 4 timers tid.

Når fudgen er avkjølt er det bare å skjære opp i passende biter og kose seg.



Disse ble veldig gode og hadde fin konsistens, akkurat passe myke og passe bitterhet i sjokoladen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar