Dette er en litt rar oppskrift, den smakte veldig godt. Dette var mitt første forsøk på å lage denne typen kake som inneholder noe halvfabrikata, noe jeg i utgangspunktet er veldig skeptisk til. Det er jeg forsåvidt fremdeles, men her får dere resultatet så kan dere bedømme selv :)
Jeg starter med å lage en kjeksbunn, denne skal ikke bli for hard.
- Kjeks
- 280g mel
- 100g sukker
- 100g brunt sukker
- 1 egg
- 1/2 ts natron
- 100vaniljepudding (jeg brukte pulver som var anbefalt i en lignende oppskrift, men jeg anbefaler på det sterkeste å bruke ferdigblandet vaniljepudding her)
- 2ss brunt sukker
- 110g smør
- 2egg + 3 eggeplommer
- 2 pk Philadelphia kremost
- 1dl rømme
- 100g sukker
- 150g knust hard toffee (slik som Daim e.l.)
Ha alle ingrediensene til kjeksbunnen i en kjøkkenmaskin og bland det til det ligner smuler.
Fordel dette i en bakepapirkledd form på ca 23x 23. Min form er litt større, men den blir best i litt mindre form.
Fortsett så med toppingen;
Bland alt bortsett fra toffeen sammen og fordel over kjeksbunnen.
Stekes på 180 grader i ca 30 minutter.
Med én gang formen tas ut av ovnen fordeler jeg toffeen over, slik at den smelter og legger seg som et slags creme brulée lokk.
Avkjøl ett par timer i kjøleskap.
Denne kaken er veldig enkel å lage, men smaker kjempegodt og den passer fint til å ha med på tur i helgen :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar