Etiketter

mandag 8. april 2013

Darjeeling konfekt



Her kommer siste innlegget med te-konfekt. Det tok litt tid før jeg fikk lagt ut alt, men sånn går det når det er påske og mye annet moro å lage.

Disse var ok på smak, men ikke like kraftige som chai-konfekten. 


Først må sjokoladeskjellene lages.



Jeg bruker gelekonditorfarge og maler noen striper på innsiden av formen først.

 
Ha ca 200 g hvitsjokolade i en bolle over småkokende vann. Ta bollen av varmen når sjokoladen på siden har begynt å smelte. Det er bedre å ta den litt før enn litt etter for du kan alltids sette bollen tilbake over vannet dersom du må smelte mer.

Rør rundt til alt er smeltet, om du har noen små klumper igjen gjør ikke dette noe.


Fyll opp konfektformene med sjokolade. (for de av dere som er observante så er dette en annen konfektform, ja, jeg brukte nemlig flere)

Legg et bakepapir på benken og snu konfektformene opp ned og dunk ut overflødig sjokolade.


Skrap av konfektformen og plasser den opp-ned på et annet bakepapir.

Den overflødige sjokoladen settes til side så lenge.

Så over til ganachen (konfektfyllet).

  • 200g melkesjokolade
  • 1dl fløte
  • 2 ts Darjeeling

Kok opp fløten med teen.

La det trekke i 30 minutter til 1 time.
Kok opp på nytt og sil av over sjokoladen.
Rør alt jevnt, om nødvendig kan du smelte sjokoladen i et vannbad.
Ha ganachen i en sprøytepose og fyll konfektformene.
Bruk den resterende sjokoladen fra konfektformene til å fylle igjen og forsegle konfekten.
Bruk en stekespade e.l. og skrap av overflødig sjokolade. Sett så formen i fryseren.

Etter ett par timer kan du ta konfekten ut av fryseren og ut av formen. La konfekten stå 30 minutter til 1 time for å få romtemperatur.



Om du vil spare litt tid kan ganachen godt lages først slik at det bare er å fylle opp så fort du har fått laget konfektskallene.





Så er det bare å nyyyte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar