Etiketter

fredag 8. februar 2013

Fastelavens Whoopie piesHei,
Ja, da er det fastelaven til søndag og tid for fastelavensboller. Som en del av dere har fått med dere så tåler ikke jeg gjærbakst, dermed må jeg finne på andre alternativer. I år blir det dermed whoopie pies i fastelavensdrakt.


Whoopie pies ble lenge anslått til å bli det "nye store", men har aldri tatt helt av her i Europa, noe jeg forstår godt siden det er morsommere med makroner og cupcakes, men de er allikevel et artig alternativ og fortjener å bli dratt fram.

Dette er en enkel oppskrift som gir ca 24 whoopies (12 etter at de er satt sammen);

 • 350g mel
 • 2ts natron
 • 175g brunt sukker
 • 1 egg
 • 75 ml olje (gjerne solsikke eller raps)
 • 150g melk
 • 75g kokende vann
 • 1ts vaniljeessens
 
Ha mel, natron og sukker i en bolle.

 
Tilsett egg, olje, melk, vann og vanilje.

 
Rør til en jevn røre.

 
Bruk ett par spiseskjeer eller en sprøytepose (jeg foretrekker sprøytepose) og legg opp 12 like store sirkler med røren på 2 bakebrett.

Stekes på 180 grader i ca 12 minutter.
 Når de skal settes sammen har jeg først ett lag bringebærsyltetøy på,

 
 så sprøyter jeg opp litt vaniljekrem, oppskriften finner du her,

 
så stivpisker jeg litt kremfløte med ett par ss sukker og sprøyter opp rundt vanijekremen med en stjernetyll.Til sist drysser jeg over litt melis.


Deilige fastelavens whoopie pies.

Om du har lyst på flere alternativ kan du ta en titt på oppskriften min fra i fjor, da laget jeg fatselavensboller av vannbakkels.

2 kommentarer:

 1. hei lurte på om du hadde noen sprøyeposer med tip og anbefale ? er det beste engangs poser med tiper ? hvor kan det kjøpes ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Sprøyteposer får du mange steder, men de beste får du på rull med 100 stk hos PALS. De har fabrikkutsalg i Oslo. Clas Ohlson har helt greie engangsposer. Tippene kjøper jeg som regel for seg siden de som ofte følger med ikke er helt optimale. Tipper fås kjøpt i de fleste kjøkkenbutikker.
   Håper dette hjalp :)

   Slett