Etiketter

mandag 25. februar 2013

Champagne trøfler

Hei,
Håper dere har hatt en deilig helg, nå begynner det endelig å bli litt varmere her og snøen smelter sakte men sikkert. Forhåpentligvis er våren like rundt hjørnet.

Jeg har kost meg med hjemmelagde champagnetrøfler. Dette gir ganske mange trøfler, så det kan hende det blir nok til å dele også :)


Disse champagnetrøflene er kjempegode og veldig enkle å lage.

Du trenger:

  • 250g melkesjokolade
  • 200g mørk sjokolade
  • 65g smør
  • 1 dl champagne
  • 4 ts brandy
  • 1 dl fløte

Kok opp fløten med champagne og brandy




Ha sjokoladen og smøret i en bolle
 
 Hell fløteblandingen over sjokoladen og smøret.

Rør til det blir jevnt, ha ev. alt over et vannbad om det ikke smelter helt.

La alt avkjøle til romtemperatur.

Ha ganachen over i en sprøytepose og sprøyt opp små topper. Sett dette kaldt en times tid før du triller dem til kuler.

Så er det tid for å dyppe disse i sjokolade.
 
Du trenger ca 300-400g sjokolade til dette, jeg har gått for melkesjokolade.

Temperer sjokoladen, dvs å smelte veldig forsiktig over vannbad til ca 1/3 er smeltet for så å ta bollen av varmen og røre til alt er smeltet.

Dypp kulene i sjokolade.

Om du vil kan du rulle trøflene i kakao e.l. før sjokoladen stivner.
Du kan strengt tatt droppe sjokoladelaget og bare rulle trøflene i kakao eller melis om du synes det blir mye mas å temperere og dyppe, men de smaker aller best med den ekstra sjokoladen.





For å gjøre de litt finere har jeg sprayet dem med rosa konditorfarge. Synes det gjorde seg til champagnetrøfler:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar