Etiketter

torsdag 3. juli 2014

Sure kirsebær marshmallowsDette er gode, gamle amerikanske marshmallows slike som vi er vant til dem, med masse sukker og uten egg. Smakstilsetningen her er en liten smoothie med kirsebær.

Ved første øyekast kan det se ut som om det er litt lite smak, for det er jo ganske mye farge i denne smoothien, mens marshmallowsene er ganske svakt farget. Derfor blir jeg alltid like overrasket over hvor mye de faktisk smaker. Disse har dessuten fått et lite dryss med sitronsyre for å gjøre dem litt anderledes og kan minne litt om surt godteri.


Her trenger du:
 

  • 4,5ts gelatinpulver (ca 13,5g)
  • 0,5 dl smoothieblanding med kirsebær
  • 150g sukker
  • 160g glukose
  • 45g vann

Ha smoothie og gelatinpulver i en bolle og la det stå og svelle.

 
Imens has sukker, glukose og 45g vann i en kjele og kokes opp til 115 grader. Bruk et digitalt termometer.

 
Start vispen på kjøkkenmaskinen og begynn å visp gelatinblandingen. Hell den varme sukkersirupen i en tynn stråle ned i kjøkkenmaskinen mens vispen går på medium hastighet. Prøv å treffe på siden av bollen og ikke på selve vispen.
Øk hastigheten og visp i ca 5-10 minutter til massen blir stor og luftig og holder formen.

 
Ha bakepapir i en form og dryss med litt melis/maizena (50/50). Hell så marshmallowsrøren over i formen og la den stå til den har stivnet.

Når marshmallowsen har stivnet kan du skjære den i passende biter. Jeg synes det kan være greit å olje kniven først så blir den ikke så klissete.

Marshmallowsbitene vendes i en blanding av melis/ maizena og ca2 teskjeer sitronsyre. Sitronsyren kan med fordel knuses litt så får du ikke så store biter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar