Jeg er veldig glad i myke og ikke altfor store kaker, gjerne noe jeg kan ta med meg ut i solen med en god kopp kaffe.
Nå ser det ut som vi kanskje er heldige og får litt bedre vær, men dersom det fortsatt er overskyet så kan disse fungere like godt som trøst/ innekos.
Dette er kaffekaker fra Bouchon Bakery. Det at de heter kaffekaker betyr egentlig bare at de er gode til kaffe, men jeg synes at navnet skal gjenspeil hva man spiser så derfor har jeg tilsatt litt kaffe i disse også.
De blir veldig myke og holder seg godt ett par dager.
Små deilige kaffekaker.
Her trenger du:
- 200g mel
- 1ts bakepulver
- 75g smør
- 210g sukker
- 2 egg
- 200g rømme
- 0,5 ts natron
- 1ss sterk kaffe
- 0,5ts kanel
Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin og kjør det til det er lyst og luftig.
Tilsett ett og ett egg.
Ha i det tørre
og til sist rømme og kaffe.
Fordel på muffinsformer e.l.
Topp med mandelstreusel:
- 120g malte mandler
- 120g mel
- 120g sukker
- 120g smør
Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til de ligner smuler og strø over.
Stekes på 180grader i ca 25-30 minutter, sjekk med en skarp kniv el at ingenting henger igjen når du stikker den inn i kaken.
Dryss litt kakao og melis over like før servering.
Og server, selvfølgelig, med en god kopp kaffe.
Begnner å bli klar for sommer nå! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar