Etiketter

tirsdag 6. mai 2014

Croissant



Nå er det mai, den beste måneden, fylt med fridager og fester. Da kan det jo passe å prøve seg på en oppskrift som krever litt tid, men som virkelig vil imponere.
Hjemmelagede croissanter er ikke bare imponerende, men også veldig overkommelig om du bare har litt tid.


Til dette trenger du:

  • 25g gjær
  • 5dl med halvparten melk og halvparten vann
  • 900g mel
  • 10g salt
  • 100g sukker
  • 300g smør

Rør ut gjæren i vann/melk blandingen.


Ha mel, salt og sukker i en bakebolle og tilsett det våte.

Kna til du har en jevn, fin deig.

Sett til hviling i kjøleskapet i 20 minutter.

Skjær smøret i cm tykke skiver og legg de litt overlappende på et bakepapir. Bank de så til en jevn firkant med en kjevle.
 
Sett kaldt.


Ta deigen ut av kjøleskapet og brett ut til en firkant.  Legg smøret i midten


og dekk med deig til alt smøret er dekket.


Kjevle ut til et lant rektangel og brett inn én siden 1/3 inn,

 
så den andre siden over så du har tre lag. Avkjøl ytterligere 40 minutter i kjøleskap.

Kjevle ut deigen motsatt vei og gjenta brettingen. Legg deigen i fryseren i ca 30 minutter.
Gjenta kjevle og brette prosessen én gang til og la deigen på nytt hvile i 40 minutter i kjøleskap.

Så er det på tide å forme deigen.

Kjevle ut til et rektangel og del opp i trekanter.


Strekk hver trekant forsiktig og rull opp fra den brede siden.
 
 

Sett croissantene til heving til de er dobbelt så store 30 - 45 minutter.

Stek så på 200 grader i ca 15 minutter.






 Og sånn ser det ut inni....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar