Etiketter

onsdag 4. desember 2013

Eggelikør 2013





Som med forrige innlegg så har jeg her tatt en klassisk (ihvertfall i min familie) oppskrift og prøvd meg på en justering.
Dette var egentlig ment som et eksperiment siden jeg hadde Viking melk i skapet, men ingen fløte.

Resultatet ble veldig bra, ingen stor forskjell på konsistensen fra den originale og veldig fint med ingredienser som man stort sett har i hus, jeg har nemlig nesten alltid Viking melk/ kondensert melk i hus, men sjelden fløte.

Føler på meg at det kommer én oppskrift til med Viking melk i løpet av uken, har nemlig noe igjen som bør brukes opp :)


Ingredienser:
  • 2,5dl Viking melk
  • 2,5dl melk
  • 325g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 1ts vaniljesukker
  • 2,5dl 60% alkohol

Varm opp Viking melk og melk til det er like under kokepunktet.


Rør sammen alle de andre ingrediensene bortsett fra alkoholen og tilsett ca. halvparten av den varme melkeblandingen.


Bland godt sammen og ha alt over i kjelen igjen.


Kok på middels varme under konstant omrøring til det begynner å tykne.

Trekk kjelen av varmen og rør inn alkoholen.

Hell over på rene varme flasker og sett det kjølig.










4 kommentarer:

  1. Nam - så lekkert! Er denne likøren drikkeklar med en gang? Og hvor lang holdbarhet har den?
    Pludrehanneklem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hanne.
      Denne er drikkeklar så fort den er avkjølt. Om du oppbevarer den kaldt/svalt i sterilisert flaske vil den nok holde seg fint 4 uker uåpnet. Åpnet så holder den nok like under en uke.
      Jeg har hatt en i flere måneder som holdt seg helt fint, men vil ikke anbefale det. Egget er jo kokt og det er masse sukker og litt alkohol som alle er med på å forlenge holdbarheten. :)

      Slett
  2. Jeg ønsker å lage sjokoladekonfekt med eggelikør fyll... (Helst flytende fyll)
    Går det ann å bruke eggelikør da, eller vet du om en måte å gjøre det på?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei
      Du kan godt bruke eggelikør, men utfordringen blir å "lukke" konfekten. Det finnes flere måter å gjøre dette på. Profesjonelle chocolatierer lager former i en maizena/melis blanding som stivner og så dyppes i sjokolade. Men jeg har veldig liten erfaring med flytende fyll selv, dessverre.
      Gi gjerne en tilbakemelding om du finner en enkel måte å gjøre det på.
      Lykke til :)

      Slett