Etiketter

torsdag 5. september 2013

Banan-peanøttsmør-bacon marshmallows




Bacon i bakst? Det høres jo ubenektelig litt merkelig ut og kanskje nettopp derfor så frister det veldig å prøve ut.



Marshmallows er en ganske enkel ting å lage, men det kan bli ekstremt klissete. Dessuten er det viktig å følge med på temperaturen for det er fort gjort å få for varm sukkerlake.

For å lage disse litt anderledes, men morsomme marshmallowsene trenger du:

  • 5ts gelatinpulver
  • 2ss kaldt vann
  • 1,2 dl most banan (ca 1 banan)
  • 60g lys sirup eller glukose
  • 85g sukker
  • 3ts peanøttsmør
  • kandisert bacon


Start med å ha gelatinpulver og vann i en mixebolle.


Kok opp sukker, sirup og banan til det når 118 grader.


Hell dette over gelatinblandingen mens vispen går. visp i ca 10 minutter, start med medium hastighet og skru opp til full hastighet etter 5 minutter.


Ta ut 1/4 av røren og bland med peanøttsmør.


Ha tilbake i miksebollen. Visp videre i ca 3-4 minutter. Ha til sist i baconet og visp til det er blandet inn.


Fordel i en firkantet form kledt med bakepapir og gjerne sprayet med litt bakefett.

La stå over natten.

Kandisert bacon:

Kandisert bacon lages ved å pensle inn 6-7 skiver bacon med brunt sukker.

 Stek dem så på 175 grader i 15-20 minutter til de er sprø.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar