Bacon i bakst? Det høres jo ubenektelig litt merkelig ut og kanskje nettopp derfor så frister det veldig å prøve ut.
Marshmallows er en ganske enkel ting å lage, men det kan bli ekstremt klissete. Dessuten er det viktig å følge med på temperaturen for det er fort gjort å få for varm sukkerlake.
For å lage disse litt anderledes, men morsomme marshmallowsene trenger du:
- 5ts gelatinpulver
- 2ss kaldt vann
- 1,2 dl most banan (ca 1 banan)
- 60g lys sirup eller glukose
- 85g sukker
- 3ts peanøttsmør
- kandisert bacon
Start med å ha gelatinpulver og vann i en mixebolle.
Kok opp sukker, sirup og banan til det når 118 grader.
Hell dette over gelatinblandingen mens vispen går. visp i ca 10 minutter, start med medium hastighet og skru opp til full hastighet etter 5 minutter.
Ta ut 1/4 av røren og bland med peanøttsmør.
Ha tilbake i miksebollen. Visp videre i ca 3-4 minutter. Ha til sist i baconet og visp til det er blandet inn.
Fordel i en firkantet form kledt med bakepapir og gjerne sprayet med litt bakefett.
La stå over natten.
Kandisert bacon:
Kandisert bacon lages ved å pensle inn 6-7 skiver bacon med brunt sukker.
Stek dem så på 175 grader i 15-20 minutter til de er sprø.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar