Etiketter

torsdag 20. juni 2013

Sjokolade fondant



Sjokolade i nesten alle former og varianter er fantastisk, men myk, varm sjokoladekake tror jeg lett faller inn under topp 5. Dette er én av dessertene jeg tyr til når jeg ikke har fantasi eller ork til å gjøre noe nytt og det er alltid en vinner.


Denne oppskriften gir ca. 10 små muffinsformer og 6 vanlige creme bruleé former.

Fondant er relativt enkelt å lage og du trenger følgende ingredienser:

  • 50g smeltet smør (til formene)
  • Kakao (til formene)
  • 200g mørk sjokolade
  • 200g smør
  • 200g sukker
  • 4 egg
  • 4 eggeplommer
  • 200g mel







Ha smør og sjokolade i en kjele og smelt over lav varme.




Ha egg og sukker i en bolle...


Og pisk til eggedosis.


Bland så inn smør og sjokolade.


Vend til sist inn melet.


Smelt 50g smør og smør formene, dekk så med kakao.

 
Fordel røren i formene.

Stekes på 180 grader i ca 10 minutter.


 

 Du kan se at de er ferdig stekt når toppen har "satt" seg. Om du serverer de i formene sine skal det godt gjøres å steke dem for lite, men om du vil gjøre som meg og vende dem ut av formen er det viktig at sidene holder, ellers ender du opp med fondant utover det hele :)



 Deilig, varm, flytende sjokoladefondant. Det er så godt dette!






 Server gjerne iskrem til. Kombinasjonen av varm sjokolade og kald iskrem er herlig!!! :)
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar