Etiketter

onsdag 5. juni 2013

Profiterol tårn


Da jeg gikk på skolen laget vi en croquembouche som er et stort tårn av profiteroler fylt med vaniljekrem og satt sammen med smeltet sukker på en bunn av nougatine.
Jeg liker godt ideen om et profiteroltårn, men gikk for en litt enklere variant og byttet ut smeltet sukker med smeltet sjokolade.

Dette er en veldig enkel ting å lage, men tar seg flott ut på et kakebord, kanskje noe å prøve til sommerens festligheter?


Starter med å lage profiterolene:

  • 50g smør
  • 95g mel
  • 1,25dl vann
  • 3 egg
  • en klype sukker

Ha vann og smør i en kjele og kok opp.


Tilsett melet og rør rundt til det begynner å slippe kjelen.
Ha røren over i en bolle og la det avkjøle noe.
 Rør så inn ett og ett egg.


Deigen skal være sakte rennende og om den er litt for tykk selv etter 3 egg kan du tilsette 1ss melk.



Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt opp små topper.

Stekes på 180 grader i ca 15-20 minutter.

Når profiterolene er avkjølt fyller jeg dem med vaniljekrem.
Så smelter jeg litt sjokolade og begynner stablingen.

Finn fram fatet du ønsker å bruke og start med å dyppe toppen av en profiterol i sjokoladen.

Rist av overflødig sjokolade og dypp undersiden i litt sjokolade som skal fungere som "lim" på fatet. Sett profiterolen på fatet. Gjenta til du har en sirkel av profiteroler.
Sett gjerne én i midten for litt ekstra støtte.
Dypp de resterende profiterolene i sjokoladen mens du gradvis jobber deig oppover. Først ring nr.2 med litt færre profiteroler, så ring 3 osv. til du har brukt opp alle profiterolene eller ikke har plass til fler.

La sjokoladen stivne, gjerne i kjøleskap om du har plass, da går det litt fortere.


Så er det bare å sette fram midtpunktet på kake/ dessertbordet. Om du, som meg, har noen profiteroler igjen har du kanskje lagt merke til at de forsvinner fort mens tårnet står til avkjøling.... :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar