Etiketter

tirsdag 14. mai 2013

Marhmallow fluff- hjemmelaget



Marshmallow fluff eller marshmallow cream er noe man kan få kjøpt i enkelte butikker og er brukt mye som ingrediens i amerikanske oppskrifter. Det er ikke alltid like lett å finne i butikken så heldigvis er det ganske enkelt å lage selv.


Du trenger følgende:

  • 2 eggehviter
  • 113g sukker
  • 60g glukose (eller lys sirup)
  • 0,5dl vann
  • 2ts vaniljeessens

Start med å piske eggehvitene på medium hastighet til hvitt skum


Ha sukker, glukose og vann i en kjele og kok opp til det når 113 grader. Følg med for dette kan gå fort.

Ha ett par ss av sukkersirupen i i eggehviten mens maskinen går, tilsett så resten av sirupen i en tynn stråle mens du hele tiden pisker.

Så er det bare å piske til du har en tykk hvit masse. Den skal være relativt stiv, så ikke gi deg før du har fått en konsistens som holder formen når du forsøker å sprøyte den opp. Ha i vaniljeessensen helt til sist.


Dette kan brukes som glasur eller kakefyll eller blandes med andre spennende ting.






5 kommentarer:

  1. Nam!
    Det er utrolig godt å blande Marshmellowfluff med Philadelphia naturell - brukes som dip til jordbær, smaker himmelsk!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har jeg ikke hørt om før, må prøves :)

      Slett
  2. Hvor lenge er den holdbar?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er jeg ikke sikker på, men i og med at det stort sett er eggehvite og sukker så burde det holde ett par uker :)

      Slett
  3. Takk for oppskriften! Har brukt fluffen i denne oppskriften. Total vannedannende ;) https://www.bakedbyanintrovert.com/snickers-brownies-recipe/

    SvarSlett