Etiketter

torsdag 9. mai 2013

17. mai -kake



Da er det snart 17. mai og tid for årets kake.

Når man er som meg og er glad i å bake og lage nye ting så er høytider alltid velkomment. Det å ha mulighet til å la fantasien løpe løpsk innenfor temaer er kjempegøy og for det meste blir det brukbare resultater.

Så om du vil ha en kake som virkelig får oppmerksomhet 17. mai i år kan du jo kanskje prøve denne?

Denne kaken lages i 3 omganger. Det krever litt tid, men hver del er til gjengjeld ganske enkel.

Til de fargede kakebunnene trenger du følgende:

  • 125g mykt smør
  • 150g sukker
  • 225g mel
  • 3 egg 
  • 1ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
Denne oppskriften lages 2 ganger.

Kjør smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin med k-spade.
 
Tilsett ett og ett egg.
 
Ha til sist i mel, bakepulver og vaniljesukker.

Fordel på 2 boller. Mine ble på ca. 330g hver.
 
Tilsett litt rød-farge i den ene og nesten dobbelt så mye i den andre.


Fargene forandrer seg ikke så mye under baking så sørg for at du får ønsket nyanse før du har røren over i formene.

Ha hver røre i en 20 cm kakeform og stek på 180grader i ca 12 minutter. Sjekk at kaken er ferdigstekt før du tar den ut.

Gjenta så det hele, men denne gangen med blå-farge. Det kan være vanskelig å få fargen skikkelig blå siden det er så mye gult i kakerøren.


Til det hvite laget trenger du følgende:

  • 200g mel
  • 1/2ts bakepulver
  • 3 eggehviter
  • 65g rømme
  • 5ss mykt smør
  • 160g sukker
  • 60g olje (raps e.l.)
  • 1ss sitron Zest (det gule på sitronskallet)
  • 1 ts vaniljeessens
Samme fremgangsmåte som over, start med smør og sukker.

Så olje.
 
Tilsett eggehviter og rømme.
 
Og til sist alt det tørre, zest og vaniljeessens.


Fordeles på 2 stk 20cm former og stekes på 180grader i ca 15 min.



Til glasur har jeg valgt en kremostvariant.

  • 600g melis
  • 100g smør
  • 200g kremost
  • 1ss limejuice
 
Bland alt sammen til en myk glasur. Tilsett ev. 1 ss melk om du ønsker en litt mykere glasur.

Start med den mørkeste blå kakebunnen, så lysere blå, 2 x hvit bunn, lys rød bunn og til sist mørkrød bunn.





Selve kaken er veldig enkel, så om du vil ha mer smak kan du enten tilsette litt essens til kakebunnen, eller smaksette glasuren mer.


Dette er i høyeste grad en typisk amerikansk kake hvor utseende er viktigst. Selv synes jeg det er ekstremt viktig at det i tillegg skal smake godt, denne kaken er god, men neste gang vil jeg nok bruke et tynt lag med lemoncurd eller aprikossyltetøy mellom lagene under glasuren for å gjøre det litt mer spennende. :)
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar