Hei,
De av dere som har fulgt meg en stund har nok fått med seg at jeg er glad i uvante og anderledes smakskombinasjoner.
Dette er en iskrem som tar utgangspunkt i vanlig fløteis, men melken trekkes i popcorn og iskremen tilsettes karamell til sist.
Iskrem er relativt enkelt å lage og om du liker is så er en iskremmaskin en god investering. Jeg har en helt enkel, liten iskremmaskin som du kan få tak i nesten overalt. Den begynner å bli litt sliten, desverre, så det er nok ikke lenge før jeg må kjøpe en ny (og bedre).
Til dette trenger du:
- 100g upoppet popcorn
- 3,5dl fløte
- 5dl melk
- 4 eggeplommer
- 100g sukker
Ha ca. 1 ss olje i en kjele og pop popcornet. Pass på at det ikke brenner seg.
Sett popcornet til side.
Kok opp fløte og melk og sett det til side.
Tilsett popcornet i melkeblandingen og la det trekke 1 times tid.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sil av popcornet. Klem godt for å få ut all fuktigheten. Kast popcornet og varm opp melkeblandingen igjen.
Når melkeblandingen er like under kokepunktet Has ca. 1/3 over i eggedosisen, blandes godt og alt has så tilbake i kjelen.
Varm opp til det begynner å tykne og kan dekke baksiden av en tresleiv.
Pass på at det ikke er for varmt for da kan du ende opp med eggerøre.
Ha alt over i en bolle, dekk med plast for å hindre at det danner seg snerk og la det avkjøle helt.
Når blandingen er avkjølt kan du starte iskremmaskinen. Om du har en iskremmaskin som må inn i fryseren før du bruker den bør dette gjøres dagen før.
Ha blandingen i iskremmaskinen og la den gå til du får tykk kald iskrem.
Helt til sist tilsettes 100g karamell, her kan du bruke smeltet smørbukk, dulce de leche, karamellsaus fra flaske eller annen karamell.
Ha alt over i en frysebeholder og sett det inn i fryseren.
Denne iskremen smaker virkelig av popcorn og kombinasjonen med karamell er vellykket.
Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og synes at dette var veldig gøy!
Hei, kan du kontakte meg? Gjelder VG/Lesernes VG/Godt.no :-)
SvarSlett