Etiketter

onsdag 2. januar 2013

Ostekake-trøfler


 Godt nytt år!




Jeg har mest lyst til å kalle disse "prinsesse trøfler" siden de er rosa og glitrende,
men navnet på en oppskrift skal alltid gjenspeile hva det faktisk er, så da blir det ostekaketrøfler. Denne oppskriften er inspirert av cookiedough trøflene som jeg lagde i høst, en "vanlig" bakeoppskrift som gjøres om til små deilige konfektbiter ved å utelate egg.

Disse trøflene inneholder:

  • 60g smør
  • 75g kremost
  • 110g sukker
  • 60g mel
  • 75g mini chocolatechips (mine er kjøpt her )
 Kjør smør kremost og sukker i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig og alt sukkeret er oppløst. Det er viktig at sukkeret er oppløst siden dette ikke skal i ovnen ellers kjenner du sukkerkrystallene når du tygger.


Tilsett mel.
Om du ønsker å fjerne den "rå" smaken fra melet kan du ha det over på et stykke bakepapir på et stekebrett og steke det på 180 grader i ca 10 minutter.


Tilsett til sist sjokoladen.

Nå har du en ganske myk deig så det kan være lurt å bruke plasthansker.

Trill ca 1 ts store kuler og sett det kaldt i minimum 30 minutter.

Når trøflene er kalde kan du forme dem litt mer slik at de blir runde. Start så å smelte sjokoladen.

Jeg smelter ca. 200g hvit sjokolade, her er det som vanlig viktig å ikke få sjokoladen for varm. Ha sjokoladen i en skål over et vannbad (skålen skal ikke være nær vannet) og la det stå til ca 1/3 av sjokoladen er smeltet. Ta sjokoladen av varmen og rør rundt til alt er smeltet.

Jeg har tilsatt litt rosa konditorfarge, når man jobber med sjokolade er det en fordel å bruke pulverfarger. Når jeg har fått ønsket farge er det bare å sette i gang og dyppe trøflene. Dekk hver trøffel med sjokolade og la det overflødige renne av.


I en annen skål har jeg farget litt sukker i samme rosanyanse, her er det også absolutt en fordel å bruke pulverfarge. Når trøflene er avrent ruller jeg dem i dette sukkeret.

Dypp, dunk av overflødig sjokolade, rull i sukker- dette gjentas til alle trøflene er dekket.

Settes kaldt til de skal spises.

Disse er deilige, men mektige, så lag gjerne flere små.


Håper det frister :)



En titt inni:


Litt nærmere...

4 kommentarer:

  1. Disse er kjempe gode, det vet jeg.
    Klem fra tante

    SvarSlett
  2. naaam!! disse skal jeg lage til uken, har skrevet ned oppskriften allerede :D

    SvarSlett