Etter at jeg laget vaniljekrem hadde jeg noen eggehviter til overs og hva passer vel da bedre enn å lage kokosboller?
Jeg kaller dette for kokosboller selv om det ikke er noe kokos i dem, men utgangspunktet er en klassisk kokosbolle oppskrift.
Denne gangen ville jeg prøve meg på å bruke en kjeksbunn og har gått for en tynn og sprø sjokoladekjeks.
- 110g mel
- 30g kakao
- 100g sukker
- 1/4 ts natron
- 100g mykt smør
- 1,5ss melk
- 1,5 ts vanilje
Kjør smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett mel, kakao og natron.
Ha til sist i melken og vaniljen.
Rull deigen til en pølse og pakk den inn i plastfolie før du legger den til avkjøling i kjøleskapet.
Når deigen er avkjølt kan du ta den ut, fjerne plasten og skjære opp tynne skiver .
Disse stekes på 180 grader i ca 10 minutter.
Om du vil ha dem helt runde kan du bruke en utstikker på kjeksen med én gang du tar dem ut av ovnen.
Så over til selve kokosbollene, til disse har jeg brukt:
- 4 eggehviter
- 100g sukker
- 3 plater gelatin
Sukkeret blandes med litt vann og smeltes til karamell.
Eggehvitene piskes til hvitt skum.
Legg gelatinen i bløt, klem ut vannet og smelt med litt av karamellen.
Den varme karamellen helles i eggehvitene mens vispen går.
Ha så i gelatinen.
Marengsen fylles så opp i en sprøytepose og sprøytes i topper oppå sjokoladekjeksen.
La de stå en stund så gelatinen får satt seg.
Så er det tid for å smelte sjokolade.
- 100g melkesjokolade
- 150g mørk sjokolade
Smelt melkesjokoladen over vannbad og ta den så av varmen.
Tilsett litt og litt av den mørke sjokoladen til det ikke er mulig å smelte mer.
Dypp kokosbollene i sjokoladen og dryss over med f.eks. litt opphakkede karameller.
Jeg har brukt disse toffee bitene.
Luftige og best av alt, for de som bryr seg om sånt, nesten ingen kalorier :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar