Etiketter

fredag 14. desember 2012

Gløgg trøfler



Hei,

Nå går det unna med juleforberedelser her. Dere får ett innlegg til før helgen, disse synes jeg ble ganske søte og passer jo så fint til jul.


Dette er forresten mitt innlegg nr 100! så da måtte det jo bli en sjokolade oppskrift.

Her får dere oppskriften på deilige gløgg-trøfler;
 
  • 150g mørk sjokolade
  • 50g melkesjokolade
  • 1 dl fløte
  • 1ss gløgg krydder (jeg kjøpte en ferdig blanding som inneholder nellik, kanel, ingefær, pomeranskall og kardemomme)

Kok opp fløten og gløggkrydderet.

Ta kjelen av varmen og la det trekke en times tid.
 

Kok opp på nytt og sil fløten over sjokoladen.
 
Rør til alt er smeltet.

Avkjøl.
 
Trill små kuler av sjokoladen, jeg liker at ting er like store, så jeg veide alle mine kuler, 10g.

Smelt så litt sjokolade, ca. 100g. Her er det viktig å tenke på temperatur igjen, ta bollen av varmen (vannbad) når ca. 1/3 er smeltet og rør rundt til alt er smeltet.

Dypp trøflene i sjokolade.



 Mmm... finnes det noe bedre enn smeltet sjokolade ?!

Når trøflene er avkjølt kan du smelte litt hvit sjokolade og legge på toppen.

Strøsselen som jeg har brukt fant jeg hos Traktøren.



 Ligner litt på engelske julepuddinger.







Håper det frister :)


11 kommentarer:

  1. Hei!

    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

    SvarSlett
  2. Hei! Så flotte trøfler! Jeg pleier også å lage trøfler til jul, med forskjellige smaker. I år ble det lime, mandarin, kokos, honning og rom/kardemomme (den er best. Rom inni, kardemommedryss på toppen). Helt vanvittig gode, men noe mer "rufsete" å se på enn dine, må jeg innrømme! Hvordan får du til at de blir så perfekte? Mine har det med å smelte når jeg dypper dem i sjokolade-trekket. Og så smelter det lett når man triller kuler også. Har forsøkt å forme kulene med teskjeer, men da blir de jo ikke helt runde. Tips for perfeksjon mottas med takk!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy at du også lager trøfler, det finnes jo uendelig med smakskombinasjoner :)
      Når man jobber med sjokolade er det viktig å holde ting så kaldt som mulig, derfor pleier jeg å bruke plasthansker når jeg triller trøflene (liker heller ikke å bli grisete på hendene) også jobber jeg så raskt som mulig. Når trøflene dyppes i smeltet sjokolade er det viktig at sjokoladen er temperert, da blir den ikke for varm og stivner fint (og beholder fin jevn farge), men igjen må man jobbe raskt.
      Dersom du har en større andel fløte (jeg bruker 1/3) vil også dette være med på å gjøre trøflene mykere, da kan det være lurt å invistere i noen konfekt former- se gjerne divine konfekt posten min.
      Lykke til :)

      Slett
  3. Så veldig godt ut, og er noe jeg selv vil prøve å bake i morra. Ha en fin lørdag da:)

    SvarSlett
  4. Takk for tips! Skal prøve plasthansker neste gang, og kanskje kjøle kulene igjen før dypping? Jeg er så heldig at jeg har fått en elektrisk sjokoladesmelter med termostat av noen som liker å få hjemmelagd konfekt til jul, så temperaturen på sjokoladen skal være rett, og holder seg konstant selv om jeg somler :D God jul!

    SvarSlett
  5. Hvor får du kjøpt de små eskene :) ?

    SvarSlett
  6. Thomas: Takk, og fortsatt god helg til deg óg.

    Calle: Eskene er kjøpt hos Cacas.

    SvarSlett
  7. Det er sjelden jeg leser oppskrifter, men denne så virkelig god ut!!

    God jul!

    SvarSlett
  8. Lager du de små kulene av den smeltede sjokoladen? ska den stivne helt?

    SvarSlett
    Svar
    1. Sjokoladen som blandes med fløte skal stivne helt før jeg triller kuler av den (blir ikke like hardt som sjokolade siden det er fløte i), så smelter jeg ny sjokolade som jeg dypper kulene i.
      God jul :)

      Slett