Etiketter

torsdag 13. desember 2012

Varm sjokolade på pinne




Hei.
Nå som det nærmer seg jul er det fint med gaver som kan spises, men som også varmer, dette er nettopp dét.

Her gjelder det å finne noen passende former og blande sammen det du liker best så du får deilig varm sjokolade på pinne :)

Dett er en superenkel oppskrift, det eneste som er litt krevende er å temperere sjokoladen.

Til ca. 8 stk trenger du følgende:


  • 200g mørk sjokolade
  • 50g melkesjokolade
  • 2 ss pralin (Nutella, Nugatti eller annet godt)
  • 1/2 vaniljestang
  • 1/2 ts kanel

Smelt den mørke sjokoladen over et vannbad, når ca. 1/3 er smeltet tar du bollen av varmen og rører rundt til alt er smeltet, sett ev. tilbake over vannbad om nødvendig. Her er det viktig at sjokoladen ikke blir for varm for da blir den ikke noe fin når den stivner (men smaker like godt).




Hell 100g. av den smeltede sjokoladen over pralinen og bland dette godt.

 
Ha melkesjokolade, kanel og frøene fra vaniljestangen i den resterende sjokoladen og varm om nødvendig opp litt slik at alt smelter og blir jevnt (igjen viktig å ikke få sjokoladen for varm).

 
Ha blandingene i hver sin sprøytepose og fyll opp formene du har satt fram.




 
Bruk en iskrempinne eller annet lignende og dypp ned i midten.

La det avkjøle og sett det så i fryseren ett par timer, da slipper de formen lett.
 
Så er det bare å varme opp 2- 2,5 dl melk, sette sjokoladepinnen i en kopp og helle melken over.

Topp gjerne med en marshmallow.








Jeg gir bort disse til jul og da pakker jeg de sammen med mine  Candy-cane marshmallows.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar