Etiketter

fredag 24. august 2012

Cookie dough trøfler



Hei.

Nå er det straks helg og på tide å finne noe å kose seg med.

På lørdag var jeg på et matbloggtreff i forbindelse med åpningen av Mathallen på Vulkan som åpner i oktober. Det var utrolig gøy og spennende og jeg gleder meg til det åpner.
Selv om dette er en bakeblogg så er jeg veldig, veldig glad i mat generelt og nivået på det jeg fikk se på lørdag var bare helt fantastisk. Det blir en flott fiskebutikk, slakter (noe som virkelig er en mangelvare i Oslo) fanatstisk frukt og grønt og mange herlige nisjeprodukter. Personlig gleder jeg meg spesielt til øl-utsalget til Øl Akademiet og Hello Good Pie som bare selger paier, men i alle mulige varianter. Det ser ut til at det kan bli en fin høst for oss "foodies" i Oslo.

Så til dagens inlegg, cookiedough trøfler. Det er mange som er veldig glad i cookie dough og som spiser opp store deler før cookiene rekker å havne i ovnen, derfor finnes det også som smak i utallige iskremer og lignende produkter.

I dag har jeg prøvd meg på å lage trøfler av cookie dough, inspirasjonen er hentet fra Bakerella som gjorde det samme for ikke så lenge siden.

Disse inneholder:

  • 120g smør
  • 60g sukker
  • 120g brunt sukker
  • 2 ss melk
  • 1/2 ts vaniljeessens
  • 300g mel
  • 120g mini sjokoladeknapper (ev hakket sjokolade)

Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin utstyrt med k-spade og kjør til det er mykt og luftig.


Ha i melken.


Skrap ned sidene på bollen med jevne mellomrom.
Tilsett mel og vanilje.


Ha til sist i sjokoladen og bland det hele godt.


Så er det tid for å trille kuler. Jeg deler deigen i 4 og ruller hver del ut til en pølse som jeg så forsøker (!) å dele i like store deler. Disse delene triller jeg så til kuler.


Når all deigen er trillet til kuler settes de i fryseren en times tid.

Så kan vi begynne å dyppe. Smelt mørk sjokolade i vannbad (pass på at bollen ikke er nær vannet under). Jeg brukte vel 200g mørk sjokolade, men du ser etterhvert  om du trenger mer. Jeg lar sjokoladen stå over vannbadet til ca 1/4 har smeltet, så tar jeg bollen av varmen og rører rundt til resten har smeltet. Grunnen til at jeg ikke smelter alt i vannbadet er fordi sjokoladen fort kan bli stygg og få hvite flekker om den blir for varm. Det er bedre om den er litt lite smeltet enn omvendt.

Ta kulene ut av fryseren og dypp i vei.






 Og inni...

Jeg fikk lyst til å prøve å dyppe cookie doughen i peanutbutter chips også, peanutbutter er jo så godt!
Disse smeltet jeg også i et vannbad, men siden disse har en helt annen konsistens er det ingen grunn til å bekymre seg for misfarging, det jeg forsåvidt gjorde var å tilsette litt kakaosmør for å få den mer flytende.




 
 Pynten er smeltet sjokolade og jordbærstrøssel.




En titt inni.

Siden jeg var så godt i gang tenkte jeg at jeg like gjerne kunne sette noen på en pinne også.
Cookie dough pops.


 Sjokolade og karamell strøssel


 Peanutbutter coating med lakrisstrøssel



 Dersom du er glad i cookie dough er det bare å hive seg rundt og sette i gang, om du heller har lyst på stekte cookies kan du erstatte melken med 1 egg.

1 kommentar:

  1. Satan, det så ubeskrivelig digg ut ;) Vil du gifte deg med meg? :D

    SvarSlett