Banankake er en av disse tingene jeg aldri blir lei. Ikke bare er banan i seg selv kjempegodt, men det er også en av disse tingene som kan kombineres med så mye annet godt, f.eks. peanøtter, bringebær og sjokolade.
Her kommer foreløpig siste del av butterdeig baksten min.
Nesten som napoleonskake, men ikke helt. Millefeuille, som betyr "tusen blad", er den franske versjonen av vår Napoleonskake. Her er det 3 lag butterdeig og to lag krem.
Nå er det vår. Selv om det til tider fortsatt er kaldt så har vi ihvertfall kommet dit at det regner istedenfor å snø- og da er det vår for meg. Det har ikke kommet så altfor mye blomster ennå, så derfor tenkte jeg det passet å lage sin egen blomsterbukett. En cupcake blomsterbukett.
Jeg starter uken med en fortsettelse av butterdeig ideer.
Vol au vents kan i utgangspunktet fylles med hva som helst, salt som søtt. Jeg fyller de ofte med saltmat og serverer til aperitifen når jeg har selskap. Her har jeg fylt dem med bringebærgele og vaniljekrem.
I påsken hadde jeg lyst til å prøve meg på noe som jeg regnet med ville være svært krevende, nemlig hjemmelaget butterdeig. Jeg har laget dette flere ganger før, men det er mange år siden. Det er faktisk ikke så veldig krevende, men det tar mye tid.