Etiketter

torsdag 27. februar 2014

Fastelavens eclairs



Jeg kan jo, desverre, ikke spise gjærbakst. Vanligvis er ikke dette noe stort problem, men en gang iblant blir man nødt til å være litt kreativ for å ikke gå glipp av fine tradisjoner. Fastelavensboller er jo nettopp en slik tradisjon. Så i år har jeg gått for eclair varianten.

Vannbakkels kan brukes til så utrolig mye, både salt og søtt, og er perfekt når jeg må jobbe uten gjær.

I fjor gikk jeg for whoopie pies i fastelavensdrakt og året før der hadde jeg en annen vannbakkels variant i form av litt store boller.

Jeg starter med vannbakkelsen:

Ingredienser:
  • 95g mel
  • 1,25 dl vann
  • 50g smør
  • 3 egg
 
Ha vann og smør i en kjele og kok opp til smøret  har smeltet.

 
Tilsett alt melet og rør til det begynner å slippe kanten av kjelen.

Ta kjelen av varmen og la røren avkjøle noe før du fortsetter.
 
Tilsett så ett og ett egg.

Om du synes røren er litt stiv etter at eggene er i, kan du tilsette 1 ss melk.

Sprøyt så opp eclairs på et stekebrett og stek på 180 grader i 15-20 minutter.

Det er viktig at vannbakkelsen blir helt tørr før du tar dem ut av ovnen, så skru ev. varmen ned og la de stå litt ekstra om du er usikker på om de er klare eller ikke.
 
Disse har jeg så fyllt med hjemmelaget vaniljekrem
 
og pisket kremfløte.
 
Drysset med melis, selvfølgelig :)







 Ser det ikke godt ut?

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Maiken.
      Jeg fikk 10 stk. med denne oppskriftem :)

      Slett