Som dere vet så er jeg glad i alt som kommer i små pakker. Dette har helt sikkert noe å gjøre med at jeg til tider kan ha ekstremt beslutningsvegring og dermed foretrekker å kunne si "ja takk, begge deler".
I dette tilfellet var det rett og slett et ønske om å kunne spise kake uten å måtte lage en stor en som ikke blir spist opp.
Dessuten er det jo veldig gøy å pynte flere små kaker.
Oppskriften gir 6 små moussekaker.
I dette tilfellet var det rett og slett et ønske om å kunne spise kake uten å måtte lage en stor en som ikke blir spist opp.
Dessuten er det jo veldig gøy å pynte flere små kaker.
Oppskriften gir 6 små moussekaker.
Først lager jeg kakebunnen:
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett ett og ett egg.
Ha i mel og bakepulver.
Tilsett til sist melken.
Spre kakerøren ut på et bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 10-15 minutter.
Jordbær og sitron mousse
- 100g sukker
- 100smør
- 2 egg
- 100g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ss melk
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett ett og ett egg.
Ha i mel og bakepulver.
Tilsett til sist melken.
Spre kakerøren ut på et bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 10-15 minutter.
Jordbær og sitron mousse
- 200g jorbærpuree
- 1sitron- zesten (det gule ytterst på skallet)
- 4 gelatinblad
- 1 eggehvite
- 60g sukker
- 1,5dl fløte
- 1ss sitronsaft
Pisk eggehviten til hvitt skum. Tilsett sukker og pisk
til stiv marengs.
Del marengsen i to boller.
Legg 2 og 2 gelatinblader i bløt i kaldt vann.
Klem ut vannet av 2 gelatinblad og smelt i en kjele med
jordbærpureen.
Klem ut vannet av de 2 siste gelatinbladene og smelt
sammen med 1 ss sitronsaft.
Pisk opp fløten til lett skum.
Bland jorbærpureen i den ene marengsblandingen,
tilsett så halvparten av den piskede fløten og vend inn til det er jevnt.
tilsett så halvparten av den piskede fløten og vend inn til det er jevnt.
Ha sitronzest og smeltet gelatin i den andre
marengsblandingen, bland godt
og vend inn resten av den piskede kremen.
og vend inn resten av den piskede kremen.
Start med jordbærmousse og sprøyt opp ett lag, ha så i
ett lag sitronmousse. Legg på en kakebunn og gjenta 2 ganger.
Settes i fryseren i minimum 2 timer.
Som dere kan se så har jeg lagt to overlappende strimler med bakepapir i formene, dette for at det skal være enkelt å få dem ut av formene igjen.
Som dere kan se så har jeg lagt to overlappende strimler med bakepapir i formene, dette for at det skal være enkelt å få dem ut av formene igjen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar