Da er det tid for nok et hjerte/ valentines innlegg. Denne gangen jordbær sjokolade fylt med sitron nougat. Disse kan selvfølgelig lages i andre former også om du heller vil det.
Nå håper jeg dere ikke er altfor lei av valentins innlegg, jeg synes jo som sagt at det er så gøy å lage ting til spesifikke anledninger.
Morsdag er jo også like rundt hjørnet og disse hjertene passer like godt som en gave til mor, som til en kjæreste :)
Ingredienser:
- 45g eggehvite (ca 1 og 1/2)
- 75g sukker
- 60g sirup/ glukose
- 30ml vann
- Zest av 1 sitron
- 1/2 ss mykt smør
Kok opp sukker, sirup og vann til 115 grader.
Pisk opp eggehvitene til hvitt skum og tilsett sukkersirupen i en tynn stråle. Prøv å treffe kanten av bollen og ikke selve vispen.
Når du får en tykk og stiv marengs has zesten og smøret i. Pisk videre til marengsen når romtemperatur.
I mellomtiden tempereres 200g jordbær sjokolade som fylles i hjerteformer.
Fyll marengsmassen opp i en sprøytepose og fyll sjokoladeformene nesten fulle.
Varm opp den resterende sjokoladen og legg over som lokk. Bruk en flat bakespatel og dra av overflødig sjokolade.
Settes i fryseren 1 times tid.
Kombinasjonen av jordbær og sitron synes jeg er veldig god.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar