Etiketter

torsdag 30. januar 2014

Valentine marshmallows


Det er et par uker til 14. februar, Valentines day og som en ekte bakeblogger kommer det noen innlegg tilpasset dette. Selv om det er de færreste nordmenn som har noe særlig forhold til Valentine, så begynner det å bli mer og mer utbredt også her.
For min egen del er det noe å se fram til i en ellers mørk tid på året. Derfor kommer det i tiden framover noen innlegg tilpasset Valentine, men som like gjerne kan nytes ellers i løpet av året.

Først ut er hjerteformede marshmallows.
Det du trenger er følgende:

 • 4,5ts gelatinpulver (ca 13,5g)
 • 0,5 dl vann
 • 150g sukker
 • 160g glukose
 • 45g vann
 • 1ts vaniljesukker

 Ha 0,5 dl vann og gelatinpulver i en bolle og la det stå og svelle.


Imens has sukker, glukose og 45g vann i en kjele og kokes opp til 115 grader. Bruk et digitalt termometer.


Start vispen på kjøkkenmaskinen og begynn å visp gelatinblandingen. Hell den varme sukkersirupen i en tynn stråle ned i kjøkkenmaskinen mens vispen går på medium hastighet. Prøv å treff på siden av bollen og ikke på selve vispen.


Øk hastigheten og visp i ca 5-10 minutter til massen blir stor og hvit og holder formen.
Siden disse skulle bli til hjerter tilsatte jeg litt rødfarge og litt Tutti Frutti essens for å gjøre dem litt mer spennende.Visp inn farge og essens.


Kle en langpanne form med bakepapir og dryss på en blanding av 50/50 maizena og melis.

Fordel marshmallowrøra i formen og la den stå over natten for å stivne

Dagen etter kan du vende marshmallowsen ut av formen og stikke ut hjerter.

Søte og myke marshmallowshjerter!
2 kommentarer:

 1. Er ikke veldig glad I valentines day, men den har jo blitt mer og mer populær her hjemme akkurat som Halloween så vi begynner vel og bli litt mer amerikaniserte enn vi egentlig ønsker. Har valgt å sette pris på disse dagene og gjør litt ekstra stas på kjæresten akkurat på Valentines day. Bake en kake, gi ett søtt kort eller liknende er kos. Trenger ikke være så mye mer enn det. Synes disse marshmallow hjertene var kjempe søte jeg :) Kan man bruke gelantine plater i stedet for pulver og hvor får man kjøpt glucose i større bokser enn på apoteket lurer jeg på?

  Ha en fin dag.
  klem klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jane.
   Valentine er en god unnskyldning for å gjøre noe ekstra for de man er glad i om man vil, ja.
   Du kan helt sikkert bruke gelatinplater istedenfor, men jeg har ingen erfaring med det når det kommer til marshmallows.
   Jeg kjøper stort sett glukose når jeg er i Sverige, der får du disse klemmeflaskene og de er MYE billigere enn på apoteket.
   Selectflavour.no selger 1 kg glukose til ca 100kr, bor du i Oslo kan du få tak i det meste hos Pals ved Bislett. Om jeg ikke har nok glukose erstatter jeg det bare med vanlig lys sirup, det fungerer like bra. :)

   Ha en fortsatt fin dag du óg!

   Slett