Denne fudge oppskriften har jeg blitt veldig glad i, den gir alltid en perfekt myk konsistens og kan fint kombineres med forskjellige smaker.
Til dette trenger du:
- 450g sukker
- 4dl fløte
- 50g smør
- 1ss glukose (eller lys sirup)
- 50g rosiner i rom (1dl rom, 100g sukker som kokes til en sirup)
Ha rosinene over i et kaffefilter og la de renne av seg mens du starter med fudgen.
Ha alt bortsett fra vaniljen i en kjele og kok opp til 116 grader. Rør om av og til.
Hell alt over i en bolle og la den stå til den når 110 grader.
Ha i rosinene og begynn å røre massen. Massen skal røres til den er matt, tykk og maks 60 grader.
Dette tar litt tid og krever litt jobb, men er veldig viktig for å oppnå riktig konsistens.
Så er det bare å ha alt over i en form og la det stå svalt over natten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar