Vannbakkels er veldig enkelt og raskt å lage og kan varieres i det uendelige. Nå som det er bærsesong tenkte jeg det ville være morsomt å lage en typisk fransk variant.
Mange er av en eller annen grunn litt redd for å lage vannbakkels, men det er det ingen grunn til å være. Det er få ingredienser og enkelt å lage. Det viktigste er at de stekes lenge nok slik at de ikke blir for myke.
Til dette trenger du;
Ingredienser:
- 50g smør
- 95g mel
- 1,25dl vann
- 3 egg
- 2dl kremfløte
- 3ss sukker
Ha vann og smør i en kjele og kok opp.
Når smøret har smeltet has alt melet i.
Rør rundt til deigen begynner å slippe kanten av kjelen.
Avkjøl.
Rør inn ett og ett egg.
Om røren fortsatt er litt tykk kan du tilsette 1 ss melk.
Røren skal være tykk og sakte rennende.
Sprøyt først opp håndtak til kurvene med en liten tyll (ev klipp et lite hull i en vanlig sprøytepose).
S-ene er svanehalsene.
Sprøyt så opp oavler på str. med en kiwi til kurvene (her kan du ev. bare klippe et større hull i sprøyteposen).
og golfballstore kuler som du avslutter med å dra tyllen ned på skrått mot papiret til svanene.
Stekes på 180grader i ca 20-30 minutter til de er gyldne og "tørre".
Svanehalsene og kurvhåndtakene tas ut etter ca 10 minutter.
Pisk fløten og sukkeret til stiv krem.
Skjær av toppen på vannbakkelsen, ta ut innmaten og del topplokket i to.
Fyll med krem og bær (prøv å holde midten fri for bær). Sett først på håndtaket, så topplokket slik som på bildet.
Skjær av toppen på vannbakkelsen og del toppen i to på langs.
Ta ut innmaten av vannbakkelsen og fyll opp med krem.
Sett på plass toppen ved at den rette kanten settes ned mot kremen (så det ser ut som buede vinger).
Sett på halsen.
Fyll med bær.
Pynt ev. med et dryss melis.
Om du vil kan du godt fylle vannbakkelsen med vaniljekrem også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar