Etiketter

mandag 26. august 2013

Jordbærkonfekt














 Enkle søte jordbærhjerter.

En vanlig ganache med jordbærpuree istedenfor kremfløte gir grunnlaget for en sommerlig konfekt.
Jeg har benyttet meg av candymelts denne gangen istedenfor hvit sjokolade i konfektskallet, siden det er litt enklere å jobbe med. Dessuten smaker det av deilig vanilje, noe som passer ypperlig for meg som egentlig ikke er noe glad i smaken av hvit sjokolade :)





 Til ganachen derimot holder vi oss til ekte(!) sjokolade og du trenger følgende:
Ingredienser:
  • 100g hvit sjokolade, finhakket
  • 50g jordbærpure
  • 1ss glukose (lys sirup)


Ha jorbærpure og glukose i en kjele og kok opp.


Hell blandingen over sjokoladen og rør det glatt.


Avkjøl.

I mellomtiden kan du temperere 200g hvit sjokolade, eller jukse og smelte 200g hvit candymelts (disse trenger ikke temperering) og fyll en konfektform.

Snu formen på hodet slik at overflødig sjokolade renner ut.

Når jordbærganachen er avkjølt kan du fylle den i konfektformen. Bruk resten av den hvite sjokoladen til lokk.

Sett formen i fryseren i ca 1 time.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar