Dere har sikkert sett Narnia filmen hvor Edmund er så glad i turkish delight at han er villig til å ofre familien sin for det. Vel, det kan gjøre enhver nysgjerrig på hva det er med disse små myke munnfullene.
For å lage turkish delight trenger du rosevann, dette er å få tak i i de fleste grønnsaksforhandlere/ innvandrerbutikker. Mitt rosevann var ganske svakt så jeg måtte bruke en god del, men pass på å ikke ha i for mye for da smaker det fort parfyme- og det er ikke noe godt.
Ingredienser:
- 3dl vann
- 50g gelatinpulver
- 450g sukker
- 1 dl vann
- 1 klype sitronsyre
- 6-8 dråper rosevann
- rød konditorfarge
Ha 3dl vann i en bolle og dryss over gelatinpulveret.
Ha sukker, 1 dl vann og sitronsyre i en kjele og kok opp til det når 116 grader.
Hell sukkeret over gelatinen og bland det jevnt.
La det stå i 10 minutter og skum av.
Tilsett rosevann og farge.
Hell over i en papirkledt form og la det stivne over natten.
Når det er stivt kan du skjære opp i biter og vende i en blanding av 30g maizena og 50g melis.
Om du vil gjøre disse litt morsommere kan du bruke annen smakstilsetting, det finnes massevis å velge mellom, og vende de i bruspulver eller lignende istedenfor. Det er også mulig å blande inn hakket pistasj eller andre nøtter sammen med farge og smak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar